Het dilemma van 1000 Euro.

 

Heb  al jaren het gevoel dat ik graag meer zou willen weten over mijn lichamelijke toestand. Begin ouder te worden (46) en dat gaat gepaard met allerlei kleine lichamelijke ongemakken. Tot nu toe monden deze ergernissen niet uit tot grote kwalen maar je weet het nooit. De reclames van Pre-scan spreken me dan ook steeds meer aan. Ik hoor ook van steeds meer mensen dat ze een pre-scan hebben laten uitvoeren zelfs met een negatieve uitslag. Natuurlijk is zo’n uitslag enorm balen maar zonder uitslag was je er vanzelf later, misschien wel te laat, achter gekomen. Dit met alle gevolgen van dien.

 

Elke keer als ik in mijn omgeving weer mee maak dat er iemand aan een hartfalen sterft of bij iemand die dichtbij me staat kanker wordt geconstateerd zet dit me weer aan het denken. 1000 euro kost het, en dat is mijn dilemma. Niet dat ik het geld niet heb, niet dat ik het hieraan niet wil uitgeven , maar het feit dat ik het makkelijk kan missen en iemand anders misschien niet maakt het voor me een hele moeilijke beslissing.

 

In mijn omgeving zijn er genoeg mensen die ook mensen hebben die ziek worden in hun directe omgeving  maar die waarschijnlijk niet de financiële middelen hebben om maar even een pre-scan te laten uitvoeren.  Moet ik het daarom dan ook maar niet laten doen??

 

Het vreemde is dat ik met andere zaken, zoals een lekkere super de luxe vakanties geen probleem heb. Ik vind dat ik dat verdiend heb en ik kan het betalen dus waarom niet? Een mooie nieuwe auto elke 4 jaar geen probleem. Maar de pre-scan daar loop ik nu al jaren mee in mijn hoofd.

 

Veel discussies vaak in de kroeg verder ben ik om. Ik ga een pre-scan laten doen. De druppel die de spreekwoordelijke emmer deed overlopen was tweeledig. De vrouw van een collega heeft vorige week de diagnose kanker aan de darmen met mogelijke uitzaaiingen naar de lever gekregen. Geen goede diagnose dus. Jonge vrouw 2 kinderen, niet met woorden te beschrijven wat een drama.

De tweede reden is dat natuurlijk bijna iedereen in mijn omgeving 1000 euro kan missen als je dat echt wilt.  Natuurlijk moet de een er lag voor sparen en dingen voor opgeven maar als je het echt zou willen kan het meestal wel.  Ongelijkheid in welke soort dan ook is er in de wereld en dat zal ook altijd zo blijven.

 

4 juli ga ik richting een privé kliniek in Duitsland, maar nog steeds met een raar gevoel in mijn buik of ik het wel kan maken ten opzichten van……