Het is een beetje lastig deze maand. Net teveel dagen voor de euries die ik nog heb. Enfin, op z´n hongerstandje dan maar. Geeft niets, het leert mij dat een droom verwezenlijken nu éénmaal niet vanzelf gaat. Ik betaal de prijs.

 

Maar ja, ik ben hier schijnbaar niet uniek in, dus niet zeuren en let´s go.

 

De wereld is ook nu weer in rep en roer. Een paar uurtjes hier vandaan roepen ze hardop dat ze rechtstreeks afstammen van Mohammed. En hopla, een bordje in het zand met Kalifaat erop geschilderd, en google maps kan weer uitgebreid worden met een landje erbij.

 

Wat een gekken zeg! Als ik m´n hondjes uitlaat in de Volksbuurt, kom ik veel moslim mensjes tegen die zich kapot schamen voor al het gekalifater. Jong, oud, man of vrouw ze vinden het allemaal niks.

 

En menigeen roept: maar ZIJ moeten zich er tegen uitspreken! En dat kan niet, want er is geen stem die gehoord wordt, behalve dan tijdens het stemmen met de verkiezingen. Want dan zijn ZIJ opeens weer belangrijk. En hoe meer druk er op een Gemeenschap komt hoe meer de gelederen zich gaan sluiten.

 

Ook in Nederland lopen er idioten rond. Want idioten hebben een mondiaal karakter, ongeacht afkomst, kleur of sekse. Dus is het een prima verbindingsfactor tussen mensen onderling.

 

Wij hebben een Haagse burgemeester die een slechte annuleringsverzekering heeft afgesloten en daardoor te laat terug kwam, en eenvoudigweg de vrijheid van meningsuiting inperkt. Zich niet bedenkt wat dit betekent binnen een democratisch model maar wel z’n vrouw tevreden heeft gehouden.

 

En je kon er op wachten. De gang naar de Rechter is al gemaakt om toch de stem te laten horen, wat an sich een logische stap is. Aan de ene kant roept Ome Geerd om te gaan matten en aan de ander kant roept de man met ambtsketen om het verplicht niet te doen.

 

Schiet lekker op zo. Dus moet de Rechter het maar oplossen, omdat we zelf niet meer weten hoe met elkaar om moeten gaan.

Het recht bepaald de prijs die ik ook moet betalen. Dus naast de blinddoek van vrouw Justitia komt er binnenkort ook een pinautomaat bij. Kost wel een paar centen, weet ik zeker.

 

Zelfs de dokter wil nu onder druk van de zorgverzekeringen, weten wat ik waard ben. Een bultje is straks al voldoende om nul op m´n rekest te krijgen. Sorrrrrry, nada, niets, ga naar huis om in alle rust, te rusten. Over de prijs gesproken.

Nee, we zijn met z´n alle behoorlijk van het pad af. Ben benieuwd wanneer de bommetjes echt gaan barsten.

 

Maar de prijs heeft ook zijn leuke zijde. Meneer Kaktus moet tussen de struiken gaan liggen omdat z´n groene blaadje boos op hem is. Arme jongen. Maar zoals je zelf altijd riep….. de tweede ronde. En zo is het maar net, een beetje mot om het daarna weer goed te maken. Een wipje heeft ook z´n prijs, zelfs met de doornen nog in de billen.

 

Of het bekakte ventje Roelvink die met de neus vol, een top hypotheek leeghaalde. Ik heb het niet gedaan, ik hab´s nicht gew….Ja ja, aan m´n hoela. Maar die krijgt binnenkort een belletje van de “ vriend ” van J. van het Hek, om in de Privé z’n verhaaltje te doen voor de aanstormende bekeuring. En anders moet Paps de gele zwembroek maar weer aan, want betaald moet er worden. Tja, dit ook het echte leven.

 

Prijs prijs, is er dan niets meer gratis?. Nee, niets is meer gratis.

 

Als ik de band van de bus op wil pompen moet ik betalen, als ik moet plassen zegt die meneer van de Shell heel streng betalen en als ik gratis de online-beinvloedings-selfmade-test doe, is het uiteindelijk resultaat zo bedroevend dat ik voor 575 euro er toch boven op kan komen, gelukkig maar!

Of is er toch iets gratis in de wereld?

 

Mijn eigen mening op een website als deze is gratis, eigen verdriet is gratis, ongeloof is gratis, jezelf willen zijn is gratis en een keuze is gratis.

 

En al dit gratissen heeft z´n prijs, als je bereidt bent het te willen betalen!

–        de Pluis

 

PS

De dame die op de andere website mij van alles toewenste behalve het goede. De Pluis lacht u uit, en dit is uw prijs.