Ik loop al jaren voor paal als ik de Honden uitlaten.

Soms zie ik dames en heren met hun hond wandelen, die keurig volgt en zijn baas, bazin in de gaten houdt. Een leider die niet hardop hoeft te praten, een fietspad op moet rennen om zijn hond te redden of weer een andere hondenziel te redden die gewoon voor een wegrijdende auto besluit, om aan zijn poten te gaan likken.

Gisterenavond beweerde CC dat ik geen overwicht heb, en ik beweer dat het aan het karakter van de honden te wijten is. In combinatie met een over de datum leeftijd. Is een Nijmeegse, en dan weet je het wel!

De kerklokken geven geluid: het signaal voor de gelovigen onder ons, zich naar hun clubhuis te begeven. Voor mij niet, omdat ik op latere leeftijd besloten heb om clubhuizen links te laten liggen. Maar goed, voor hen die zich geroepen  voelen: ga je gang maar val mij er niet mee lastig!

Maar er zijn er meer, als ik de kranten mag geloven. Meer Moslims worden strenger in hun leer, en dus is het tijd om mij proberen bang en onzeker te maken.

Maar ik ben echt bang dat dit niet gaat lukken. Het ongrijpbare van leden van een clubhuis is de beslotenheid. Oké, als je op een motorfiets rondrijdt en je doet in de ogen van moedertje Overheid een beetje vreemd dan krijg je een bulldozer op visite. Maar oh wee, als er een clubhuis is met religieuze aanbidders, dan gaan we eerst heel veel praten, praten en nog eens praten.

Wat is erger? De handel in coke, afpersing, knokken, etc. Of indoctrinatie die er voor kan zorgen dat teleurstelling zich verstevigd in je denken en handelen, en je vasthoudt aan je mede aanbidders?

Ik hoor u denken: nee, dit zijn allemaal aparte zaken. U heeft gelijk, maar ik heb toch het recht om bang te zijn, gezien het nieuws wat mij schijnbaar moet bereiken? Maar voor wie dan? Een stoer uitziende motorrijder, een vent met een baard, een gesluierde dame, barbecueënde nietsnutten naast een moskee of de lieve Turkse patatboer waar ik altijd gezellig mee klets?

Ziet u wel,  bang zijn is niet zo eenvoudig, dan u denkt! Bang zijn is verheven tot een kunstvorm. En de Politici beheersen dit als geen ander, onder de noemer: ik moet u behoeden, door te waarschuwen. Nee Haagse Lullo, ik moet je eerst willen en kunnen vertrouwen. Voorbeelden? Bel me maar…….