Ik geef een feestje, zeg niet wat we gaan doen, maar neem je zwemspullen mee en je wordt thuisgebracht!

Tegenwoordig geef je een feestje via social media, nodig 200 ME-ers uit en duik onder. Ik wacht nog steeds op het moment dat emoticons, het enige stukje zichtbaar gevoel in een Facebook of Whatsapp gesprek, als eindexamenvak op de middelbare school gegeven gaat worden.
Over facebook gesproken, het zou achterbaks zijn om dit medium belachelijk te maken, want ik ben zelf ook een regelmatig gebruiker van Facebook, maar er is 1 ding waar ik recent een soort extreme walging voor heb ontwikkeld. De knoop-in-je-zakdoek gedachte om ELKE keer als je SUSHI eet, hier foto’s van te gaan maken en deze pontificaal op je fb-pagina te zetten. I DONT GIVE A FUCK!, sushi is tegenwoordig minder exclusief dan een gesprek over het weer bij de tramhalte. Ik ben bang voorgenoemde gesprekken over 10 jaar alleen nog maar uit pixels bestaan, en dat smartphones weer een soort tamagotchi 2.0 worden. Zo erg zelfs, dat je  zelf veranderd in dat slappe pikachu-aftreksel die alleen nog maar kan eten, slapen en kakken.

En ik kan nog uren door gaan over de verloedering van de samenleving door social media, en de trendgevoelige digitalisering….
Mensen die een soort MINDFUCK creëren door ELKE GEDACHTE op Twitter te gaan plaatsen. Missen ze nou echt een chromosoom of is het gewoon provoceren? Bart heeft honger, Bart pakt nu een boterham, hij smeert de boterham met pindakaas, hmm lekker, de boterham is op.En dan heb ik het nog niet eens over de VOLGERS van BART. Want dan heb je echt het IQ van een bananenvlieg. Vraag me overigens wel af, wat Bart morgen op zijn boterham heeft….

We dwalen af, terug naar social media in het algemeen.

Waarom hebben jongeren, specifieker, tieners, altijd de behoefte om elk woord af te korten. Tijdbesparing? Over breezertaal of BrE3ZaH TaAl staat op wikipedia het volgende:
Mengeling van spreek- en schrijftaal die in Nederland wordt gebruikt door jongeren op het internet, met name in chatboxen. Dat er überhaupt een definitie en verzamelnaam voor is, is al te gênant voor woorden!!

Tegenwoordig kan lovertjuh17, in een willekeurige chatgesprek, ook een doorgerookte gepensioneerde vrachtwagenchauffeur zijn met een verlopen lidmaatschap bij pedofielenvereniging Martijn. Ik bedoel maar…
Dit is ook een van de redenen dat Apple geen ipod-touch voor kinderen op de markt heeft gebracht. Eerder genoemde lovertjuh17 wordt toch raar aangekeken bij de aanschaf van het product: I-touch-kids.

Natuurlijk brengen de huidige ontwikkelingen van social media, ook voordelen met zich mee, daar is iedereen dan opeens wel van op de hoogte. De huidige jongere generaties zitten in een zeepbel, die misschien veilig oogt, maar je volledige privacy ligt voor het oprapen.
Doe me nou een plezier en zet eens 1 uur per dag je telefoon uit. Maak eens een wandeling zonder jezelf doelgericht van A naar B te moeten verplaatsen. en dan dit keer niet op SecondLife!

 

Spencer-Dex