‘Open minded’ moet zijn perfecte vrouw zijn. Meestal betekent dat ‘open legged’, maar ‘open minded’ staat wat netter en diplomatieker. Verder staat er de waarschuwing ‘no strings attached’ in zijn profiel. Vrij vertaald (wat is er mis met Nederlands?) is het een waarschuwing dat je niet méér mag verwachten dan een lichamelijke relatie. Een emotionele relatie zit er niet in. Omdat hij dat niet kan of wil, of misschien beide. Hoe dan ook, Bernd wil niks met strings. Waarschijnlijk verwacht hij ook dat die de eerste date uit gaat. En dat vermoeden blijkt te kloppen als hij op de eerste date naar de sauna wil. Zaterdag.

Zaterdag is over drie dagen. Ik vrees dat het niet gaat lukken om in die korte tijd 12 kilo vet, cellulitis op mijn billen en striae op mijn buik weg te werken. De vaatchirurg heeft vermoedelijk ook geen tijd om de kronkelende ader in mijn knieholte weg te spuiten. Nog los van het feit dat ik daarna tien dagen een libido vernietigende kous tot aan mijn liezen aan moet. Op zijn profielfoto heeft Bernd een bril op. Hopelijk zet hij die tijdens onze date af en is hij flink bijziend. Het nadeel kan zijn dat hij dan verdomd dichtbij moet komen om het wél te kunnen zien. Maar er is dus hoop. Met een David Hamilton waasje ziet alles er een stuk appetijtelijker uit.

“Hoi Thea”, SMS-t hij. “Ik zie je bij de hot tub van De Zwaluwhoeve. 15.00 uur. Tot dan. Xx.” Geen flauw idee waar ik hem aan kan herkennen. Ik durfde het ook niet te vragen. Een beetje ongemakkelijk laat ik me in de hot tub zakken. Normaal gesproken ontleen ik toch wel wat zekerheid aan kleding of een subtiel make-upje, maar dat zit er nu niet in. Mijn haar piekt in natte slierten langs mijn hoofd en door de warmte voel ik de eerste rode vlekken via mijn nek optrekken. In het zwembad naast de hot tub zie ik Bernd staan. Ik herken hem van de foto. Godzijdank is mijn zicht meer dan 100% na een geslaagde laserbehandeling. Bernd heeft zijn bril af.

Als een dronken zeekoe plonst Bernd (toch zeker een paar maten groter dan op zijn profielfoto) door het 1.40 meter diepe gedeelte. Er zit een vrouw op de rand van bad en ze bekijkt hem een tikje ontzet. En dan komt het. Bernd duikt voorover, waarbij zijn witte behaarde billen bijna lichtgevend boven het water uitsteken. Dan gaat hij op zijn handen staan, waarbij zijn mannelijkheid een beetje sneu boven het water bungelt. Druipend en ineengedoken in een te groot jasje vanwege het koele water. De blik van de vrouw verandert in afgrijzen en ze kijkt me vragend aan. Ik haal mijn schouders op en hoop dat ze begrijpt dat hij niet bij mij hoort. Bernd laat dan zijn benen weer richting het water zakken. Zijn trots beweegt mee en kletst tegen zijn bovenbeen aan. Het klinkt als een kipfiletje dat je op je snijplank gooit. Bernd komt stralend boven na deze aandoenlijke baltsceremonie en kijkt haar verwachtingsvol aan. Ik loop naar haar toe. “Veel plezier nog, Thea”, zeg ik en ik loop naar de uitgang.