Drie dagen geleden was het zover. Het was een legendarische dag voor iedereen die van Leiden houdt. Een ijzersterke afvaardiging van de Leidse bevolking mocht aan het woord komen bij het goedbekeken praatprogramma Pauw en Witteman. Middels enkele waterdichte argumenten werd haarfijn, en zeer eloquent, uitgelegd, waarom Benno L. niet in Leiden mag wonen. Er was geen speld tussen te krijgen, chapeau.

Het voelde alsof Leiden op het punt staat op voor even terug in de tijd te gaan. Tof man, 1940-1945. Ik heb een lumineus idee! Laten we alle pedofielen een bruine ster opplakken. Wel een iets kleiner sterretje dan de Joden, want een grote ster is natuurlijk iets waar pedofielen geen voorkeur voor hebben. Nee, een klein, nauw en jong ogend, bruin sterretje waarmee we de pedofielen kunnen markeren als zijnde minderwaardig. Het heeft in het verleden ook goed gewerkt, groepen mensen straffen. Laten we kijken of we onder leiding van dhr. Groenendijk het record van A. Hitler kunnen verbreken. Het slogan ligt al klaar ‘6 miljoen, dat kunnen wij beter.’ Het rijmt weliswaar niet, maar het doel heiligt de middelen. Daarnaast kan je gemakkelijke toepassen op eventueel volgende groepen met een andere sexuele geaardheid. Je zou kunnen denken aan homoseksuelen, maar dit is slechts toekomstmuziek.

Men wil alleen maar oppakken, opsluiten, straffen en misschien zelfs op hun eigen manier aanpakken. Wat die manier dan is? Tsja, zoals dhr. Groenendijk, die volgens zichzelf spreekt namens 95% van de bewoners van Leiden: ‘Ik ga me eigen niet uitlokken om rare uitspraken te gaan doen.’
En zo is het maar net.

Ik mag erg graag kijken naar tenenkrommende televisie, maar wat is onlangs voorgeschoteld kreeg bij Pauw en Witteman, sloeg werkelijk alles. Inmiddels is het wel bekend dat Benno L. woonachtig is in Leiden. Hij heeft een dak boven zijn hoofd in de buurt van enkele scholen en zwembaden. Dit leidt tot woede, ondoordachte massafurie die kan leiden tot een heksenjacht. Laat ik vooropstellen dat ik kindermisbruik afgrijselijk vind, maar waar komt al die agressie vandaan? Laten we nu eens samen kijken naar hoe we herhaling kunnen voorkomen of in elk geval verminderen. Het is een seksuele geaardheid die je niet meer kunt veranderen, daar waar het voor een groot deel genetisch bepaald wordt. De richting van de seksualiteit kan je niet veranderen. Wel kan je iets doen aan de beheersing van impulsen.
Dreigen met geweld heeft geen zin. Seksualiteit eruit slaan, oftewel Rusland kopieren, heeft geen zin. Nadenken, afwegingen maken, je ergens in verdiepen en tot een doordacht standpunt komen, dat heeft zin.

Ultimatum voor dhr. Groenendijk; lees dit stuk voor zaterdagochtend 08.00 uur en trek uw niet-nadenkende soldaten terug. Het liefst nog eerder.