Leuk hè die staatssecretaris Wiebes, of is het Kwiebes? Het is gewoon draaikonterij van die Pinokkio. Je kan gewoon zien dat hij bij alles liegt. Die neus van hem wordt maar niet korter. Hij hoeft zich niet druk te maken over een lease auto. Hij heeft gewoon een auto met chauffeur. Dat is geen bijtelling, dat is gewoon aftelling. En dan hebben we nog die Dijsselbloem, of is het gewoon Dijsselbrandnetel. Van een bloem is hier geen sprake meer. Van die Dijsselbloem krijgen we allemaal brandblaren. Hoe kan hij die naheffing aan Brussel nog verkopen aan ons arme belastingbetalende burgertjes, die reeds tot op het bot zijn uitgeknepen? Het zijn niet een paar tientjes, niet een paar miljoen, nee 642 miljoen Euro!! Het is dat Pipo niet meer bestaat, maar ik zei iets heel anders dan “sapperdeflap” toen ik het las.

Brussel was al niet geloofwaardig meer, maar nu liggen ze er bij mij helemaal uit. En niet alleen bij mij, maar ook bij de Premier van Engeland, David Cameron. Hij kan die naheffing bij de Engelse dropjes ook niet meer verkopen. David Cameron had al geen hoge pet op van Brussel, maar nu kan er zelfs geen alpinopetje meer vanaf. Wanneer houden we nou eens op als euro land onszelf te belazeren. Hoe krijgen die holle bolle geizen, die het voor het zeggen hebben in de “Europese Unie”, het toch steeds weer voor elkaar zichzelf rijkelijk te belonen, terwijl Jan met de korte achternaam het nakijken heeft? De pensioengerechtigde leeftijd wordt steeds verhoogd, maar bij de “arme ambtenaartjes” van het Europese Parlement steeds verlaagd. Noemen we dat een Europese eenheid? Die eenheid is er alleen voor Brussel zelf. Noemen we dat in beschaafd Nederlands geen misstanden?

Beste mensen, wanneer worden we nu eens echt wakker, zodat we één vuist maken tegen Brussel. Maar ik vrees dat ik een roepende in de woestijn ben. Zolang wij ermee akkoord gaan dat de Kwiebesjes, de Dijsselbrandneteltjes en consorte hun gang kunnen gaan in Brussel zal er nog veel meer van onze zuurverdiende centjes gestolen worden, vrees ik. De huidige coalitie kan niet eens zonder de oppositie om haar onzalige plannen uit te kunnen voeren. De kiezers van de Christen Unie stemmen uit principe op deze partij. Ik vraag me echter af of de CU kiezers er wel daadwerkelijk achter staan waarvoor hun partij steeds wordt opgetrommeld. Dit om de coalitie aan een meerderheid te helpen in de Eerste kamer.