Zo het is een feit. Als onze Alex vrolijk zwaaiend zijn jaarlijkse ommetje maakt in de Gouden Koets om uiteindelijk het verhaaltje van een ander te gaan voorlezen. Is Nederland daarna in opper beste stemming!

Hoe goed het allemaal gaat? De economie (wat dit tegenwoordig ook mag zijn) groeit, het leger krijgt er wat centjes bij om de roestende Helikopters te vervangen en het Openbaar Ministerie kan eindelijk weer aan de vrijdagmiddag borrel.

Boeven vangen kost namelijk geld.

Hoe herken je eigenlijk een boef?

Hebben ze een masker op, een zwarte coltrui aan, klimmen ze langs de regenpijp omhoog? Opereren ze in de donkere nachten, lopen ze met een zak op de rug door de struiken heen? Ik dacht het niet.

Tegenwoordig zijn “boeven” bijna niet meer te herkennen.

Oké, als je in de nacht aan een scootertje loopt te rommelen, loop je de kans dat je door een cao loze aangesproken zal worden. Als je iemand spontaan op zijn bakkes slaat is de kans ook groot, nadat de rest wegkijkt en het gefilmd heeft, op een uber- ritje met zwaailicht.

Zeker, dat zijn ook boefjes, maar ouderwetse boefjes. Zeg maar die de Cock leuk vindt om op te pakken. Maar volgens Steurtje moet je ze niet oppakken maar een mail te sturen met de Tekst: dit is de Politie, halt sta, zit stil. Of ik computer u! En luid en duidelijk cyberen, anders is het niet rechtsgeldig, is het broeder Bouman advies.

Nee, de echte boefjes denken tegenwoordig in het groot.

Die werken bijvoorbeeld bij een gilde als Capgemini. Die sturen een factuurtje van 43 miljoen, omdat het SVB ICT projectje een beetje uit de hand is gelopen.

Met een stalen gezicht, stel ik me voor, in de auto op weg maar Den Haag. Netjes aanbellen, elkaar een ferme hand geven. En met een kofferbak vol met centjes terug, op weg naar het Hoofdkantoor. Alweer een feestje.

Fuck die PGB’ers, hadden ze maar een baan moeten zoeken.

Eens denken, wat gaan we nu doen?

Een ICt’je voor de vluchtelingetjes, is dit een idee? Of de Nierstichting factuurtjes voor KPMG onzichtbaar maken? En tussendoor organiseren we een congresje voor de Hagenezen met een beetje drank en drugs. En laten we dat Botox vrouwtje, Hans Klok een beetje goochelen. Kunnen wij vast, wat van leren!

 

Man wat heb ik toch een goede ideeën. Ga ik die Haagse Elias eens bellen, je weet wel van de commissie. Dat is een prima kerel. Die heeft na een paar jaar “al” door dat een project niet werkt, en dan maakt hij zichzelf voorzitter van een Commissie om de zaak te onderzoeken. Die stuurt nog sms berichten. Goed man, boks!

 

Tja, boeven zijn van alle tijden en van alle dagen. Slim, snel en bijdehand. En vooral niet meer te herkennen. Alhoewel, als ik de foto’s van de boeven op Internet bekijk?

Misdaad loont! Ik weet niet, maar 43 miljoen is best veel geld. Ben bang dat dat het verhaal van Alex vanavond kennis gaat maken met het rode potlood.

Beetje minder naar de eenvoudige Burger, want er komt een klein afschrijvinkje aan. En verdomd als het niet waar is, het is vast in dienst van het landsbelang zou mijn Mark zeggen. Dat is me toch een slimme jongen, het zou toch geen B……………………Nee, echt niet!