Morgen ochtend ga ik dus naar de Jellinek voor twee weken. Heb er absoluut geen zin in. Mijn vader komt mij om 08:45 uur ophalen en dan brengt hij me naar de Vlaardingenlaan 5. Heb nu eigenlijk ook niet echt zin om te schrijven, maar toch doe ik het maar wel. Dat helpt altijd om mijn hoofd leeg te maken. Moet ook nog inpakken en nog wat dingen opruimen.

Ik zie er echt tegen op om mijn leuke, mooie kamer twee weken te moeten missen. Maar gelukkig heb ik na de opname mijn lieve roefel weer terug en kan ik hem weer lekker in mijn armen sluiten. Ik mis dat ventje zo erg. Het huis zelf zal ik niet missen want mijn rechten in dit huis zijn gewoon even ingepikt door mijn nieuwe huisgenoot. Ik durf niet eens meer haar washandjes aan de kant te leggen als ik ga douchen, bang dat ze me weer verbaal gaat aanvallen en mij ervan beschuldigd dat ik aan haar spullen zit. Welke spullen? Zij gooit tenslotte mijn spullen weg. Dat had ik 8 september ook wel kunnen doen, maar ik hou de eer aan mijzelf en ik zal mij nooit verlagen tot haar niveau.

Ik ben serieus bang geworden voor dat kind. Dat is toch niet normaal? Ze moet leren samenwonen met iemand, ook al heeft ze dat al gedaan met haar (ex)-vriend. Nou ja, ze zit tenslotte hier niet voor niks. Dat samenwonen met haar (ex)-vriend zal ook wel uitgelopen zijn op een fiasco. Daarom woont ze nu hier, om te leren omgaan met dat soort dingen.

Dat ze een borderline-persoonlijkheidsstoornis heeft, is me in die zes weken wel duidelijk geworden. Ik heb zelf namelijk ook borderline en ik weet heel goed hoe dat soort mensen op kleine ongemakken reageren. Zij werd boos omdat ik even haar spullen aan de kant had gezet, ik word bijvoorbeeld boos als zij mijn afwasborstel aan de andere kant heeft gelegd. Het idee dat een vreemde dat doet, maakt het nog velen malen erger. Als mijn moeder dat zou doen, zou ik er absoluut geen probleem mee hebben. Morgen ben ik weer even voor twee weken weg, een soort “vakantie”, en dan hoop ik dat als ik weer terug kom, de sfeer hier in huis weer een beetje normaal is.