Na een iets te lange periode van stilstand en verval,  ren ik me weer een slag in de rondte. Ik probeer om de dag minimaal zes kilometer hard te lopen, wat ik beschouw als genoeg beweging voor mijn iets te Bourgondische levensstijl. Maar zolang ik mijn lichaamsgewicht onder de vierhonderd kilo weet te houden mag ik mijzelf best af en toe belonen met een zak chips, had ik bedacht. Bovendien ben ik 41, heb ik drie kinderen gebaard en wil je mij sowieso niet in bikini zien, want dat gun je gewoon je ergste vijand niet. Toen ik vorig jaar heel veel was afgevallen zag het er van afstand best aardig uit, maar van dichtbij was ik net rimpelsteeltje. Bovendien veert 41-jarig vel niet zo makkelijk terug als 18-jarig vel. Eigenlijk veert het helemaal niet terug. Het blijft gewoon stilletjes een beetje lubberen, maar terugveren.. ho maar. En als klap op de vuurpijl heb ik echt hele zware botten. Loodzwaar zijn ze. Eigenlijk weeg ik 45 kilo, maar ja, die botten hé…

Kortom, alle bezwaren verdwenen als sneeuw voor de zon zodra ik de supermarkt binnenstapte. Alleen bleken ze bij de supermarkt opeens alleen nog maar die XXL-zakken te verkopen, en dat had ik natuurlijk niet gezien toen ik er twee in mijn karretje smeet. Dus ik zit nu met ongeveer een kilo patatje Joppie. En zo’n chipje is dan wel moddervet maar weegt natuurlijk niets, dus een kilo chips is heel veel! En je kan die bende zo slecht bewaren hé, voor je het weet is het oud. (Hier in West-Friesland noemen ze dat “bol” overigens. Toen ik hier eenmaal woonde, duurde het best een tijd voordat ik doorhad wat ze bedoelden met ‘bolle chips”). Dus dan moet het ook nog eens op. Jammer is dat.

Ik denk dat ik a.s. zondag een marathon of drie achter elkaar ga rennen. Ik bedoel, als James Cracknell het kan, dan kan ik het ook. Die loopt er rustig twee achter elkaar met zijn vingers in zijn Britse neus, en gaat aansluitend nog een paar honderd kilometer fietsen en andere gekkigheid doen. Appeltje Eitje. Kan ik ook. Voor onderweg stop ik mijn zakken gewoon vol met Patatje Joppie. Kan ik ook gelijk een spoor uitzetten voor het geval ik dreig te verdwalen.