We kennen ze allemaal, die AFSCHUWELIJK Crocs of beter gezegd een soort klompvormige Donald Duck slippers waar je gegarandeerd de fashion plank mis mee slaat. Er is werkelijk geen enkel excuus te verzinnen waarom je deze gedrochten in het openbaar zou mogen dragen. En zelfs binnenshuis zou er een draagverbod op moeten zitten.

Dan heb ik het nog niet eens over die pinnetjes die in de luchtgaatjes kunt prikken om ze een beetje op te leuken. Yeah right, alsof dat mogelijk is.

Oorspronkelijk zijn deze monsters ontworpen als buitenschoen met een stevige antislip. Blijkbaar was er een groep mensen die dat ook vonden en gelijk bedacht hebben dat ze hun Crocs op meerdere gelegenheden aan konden trekken. Ik denk hierbij aan op het strand, het is blijkbaar een ideale waterschoen. Of op het schoolplein, lekker makkelijk in de ochtend en ze kunnen overal onder. Lees: ze kunnen NERGENS onder!!! Al deze mensen zou ik direct willen doorverwijzen naar een workshop styling bij Tez 2 Imprez. Wees snel, ik kan jullie nu nog redden van jullie fashion ondergang.

Wellicht is het inmiddels duidelijk dat Crocs en ik niet een bijzondere goede relatie hebben, maar dat kan misschien veranderen. Heel misschien…

Afgelopen week ontving ik een persbericht over nieuwe schoenen. Meestal lees is ze even vluchtig door of het iets interessants bevat en vervolgens een tik op de delete knop. Ik heb namelijk een enorme hekel aan een overvolle inbox. Op een of andere manier krijg ik daar stress van. Dus hierbij gelijk een oproep aan iedereen, probeer je mail aan mij alleen te beperken tot het strikt noodzakelijke. Bij voorbaat dank.

Terug naar de Crocs. Het desbetreffende persbericht ging dus over de nieuwste schoenen van mijn Crocs vrienden. En wat schetst mijn verbazing, na jaren proberen (en zwaar falen) hebben ze een normale schoen weten te ontwerpen. Ok, het is niet heel origineel, maar  het zou wel een schoen kunnen zijn die je er ‘voor erbij’ koopt. Inderdaad ik geef toe dat ik deze schoen best zou kunnen kopen.

Ik snap dat je nu op het puntje van je stoel zit en brand van verlangen om een glimp op te vangen van deze schoen. Houd je vast, want hier komt-ie dan:

I told you! Niet heel bijzonder, maar zeker niet zo afzichtelijk als de rest van de collectie. Zullen de Crocs dan toch ooit nog hip worden? Wat denk jij?