Hallo,

ik zal me even voorstellen, ik ben 28 jaar oud en heb door omstandigheden 3 jaar op straat gezworven! dat hield in dat ik soms op straat sliep maar soms ook in de nacht opvang.

Wat ik ga doen in deze columns is dat ik jullie mee ga nemen in de wereld van de straat wand wat ik merk is dat er heel veel taboe is op mensen die alles kwijt raken en het is meestal hun eigen schuld word er gouw geroepen, nou is dat in veel gevallen is dat ook wel waar, maar toch is het eerlijk om mensen te veroordelen die je niet kent?

Door mijn eigen ervaring ben ik er achter gekomen dat het in Nederland wel heel moeilijk word gemaakt om hulp te krijgen wij zegen wel eens gekscherend je kan beter vluchteling zijn dan zwerver!!!

toen ik dakloos werd heb ik me gemeld bij de nachtopvang die ik per toeval heb gevonden door een zwerver op straat aan te spreken wand anders had ik het nooit gevonden de eerste nacht is dan gratis door hulp van anderen die daar ook sliepen ben ik bij de dag-opvang gekomen daar moest ik een post adres aanvragen en ben 4x naar de gemeente geweest om alle papieren klaar te maken en dan worden je nachten betaalt maar je zit in 4 weken wachttijd dus geen shag en alleen in de nacht-opvang die in de avond open gaat kun je dan eten.

Wat je dan gouw gaat krijgen is stelen en andere manieren om aan geld te komen gelukkig ben ik na 3 jaar alcohol en drugs clean en zit in een vervolg traject wat erg moeilijk is wand je krijgt nu te zien wat het financieel gedaan heeft en lichamelijk ik moet nu rond komen van 35 euro in de week en heb geestelijke hulp dus de toekomst is weer positief, alleen het zal veel energie kosten !!!!

door deze column hoop ik dat mensen wat meer respect krijgen voor de minderbedeelden en iets minder een voor oordeel hebben wand de dak en thuislozen zijn ook mensen net zo goed als iedereen anders alleen de meesten hebben geestelijke problemen en drugs of drank.

tot volgende week!!!!!