Daar zit ik dan. In mn oude kloffie op de bank. Televisie aan. Ik kijk niet echt, zoals gewoonlijk. Vanmiddag heb ik me op deze columnsite ingeschreven. Het moest er maar eens van komen dacht ik zo.

‘Gut wat kan jij goed schrijven! Recht uit het hart!’

‘Jij leest zo lekker weg!’

‘Jij kan dat zo goed, ik niet hoor! Op zoiets moet ik eerst een week verzinnen!’

Ik lees de kreten en reacties van vrienden en bekenden die onder mijn stukjes op Facebook staan. En dan de tranen na de brieven aan ex vriendjes bijvoorbeeld. Ja, ook daarover heb ik menig maal door anderen een oordeel laten vellen, haha.

‘Ik schud het zo uit mijn mouw’ denk ik dan. Helemaal niet moeilijk! Gewoon neerzetten wat er in je opkomt, maakt niet uit over wat, iets wat me op dat moment aanspreekt, in mn hoofd zit, of wat er met mij of mensen in mijn omgeving gebeurd. Vooral eerlijkheid! En hup, weer een bladzijde vol.

Daarom kwam ik op het idee om eens te kijken of ik dit misschien ook kan. Ik vind het in ieder geval alvast leuk om te doen. En het gaat me tot nu toe redelijk af dacht ik zo. Ik zit alweer te verzinnen op de volgende die ik ga schrijven. Maar dat vind ik dan wel weer moeilijk. Lekker klagen ergens over gaat me bijvoorbeeld goed af, maar ik zou voor de meeste onderwerpen, waarover ik zou kunnen schrijven, dan ook echt wat research moeten doen. En dat is het hem nou net, kom ik daaraan toe? Drie kinderen, werk en alle afspraken en planning, van en voor iedereen in mijn gezin? Zucht.. dit gaat misschien dan toch nog wel moeilijker worden dan ik dacht. Maar ondertussen ben ik nu toch al hier, dik voorbij woord 350, het minimale aantal, jippie!! En maak ik, in mijn eigen saaie leven, buiten alles wat er in de wereld gebeurd en waar al heel veel mensen over schrijven, best genoeg mee. Dus in mijn bescheiden ijdelheid, gaat het dan voortaan gewoon over de mensen om mij heen en vooral over mezelf. Door mezelf! Ik hou ervan! En ik gok er dan maar op dat anderen dat ook doen. Zo niet, pech!….(Au!)

En? Ben ik nu dan echt van mijn eerste ei af?!
Ik hoop dat ‘ie goedgekeurd en geplaatst word..dan is mijn eerste ‘column’ een feit.
En weet je wat…. de volgende ligt al op het puntje van mijn tong…of is het ‘hij floept er, door lichte aandrang, al bijna uit??!!!
Smakelijk!