De 1%

 

De documantaire  “Inside job”  geeft aan dat  1% van de wereldbevolking, 23% van het totale kapitaal op de wereld hebben. Tijdens de grote crisis, waar we nog de na weeën van hebben, is die 1% nog rijker geworden.

Die 1% van de wereldbevolking heeft ook de meeste macht in handen, dat wil zeggen dat hun de macht in handen hebben hoe de maatschapij, samenleving werkt, of instant word gehouden.

Het systeem die nu werkt, is grotendeels voor en door die 1% gemaakt en niet voor de 99%. Een systeem die is gemaakt voor de 99% van de wereldbevolking en niet voor de rijke/machtige 1% wereldbevolking, zou waarschijnlijk nooit zijn weg hier vinden, wegens de 1% het tegenhoudt/ zou houden tot hoe verre mogelijk,  maar ook die 1% zou nooit een systeem willen hebben die niet voor hun is, wanneer ze daar wel indirect macht op hebben en 99% van de wereldbevoling daar mee zouden  helpen.  Liever een systeem die werkt voor de 99% dan voor de 1%, maar het liefst een systeem die werkt voor 100%.

Veroveringen op land is geschiedenis, verovering op geld is de nu/toekomst.

Echt (bijna) alles kan je kopen, zonder militair ingrijpen.

Die rijke, machtige 1% zijn grotendeels met elkaar eens.

De meeste machtige/rijke 1%  komen uit de Westerse Wereld (Noord Amerika, Europa, Japan, Zuid Korea), China, Rusland en het Midden-Oosten

Die rijke/machtige 1% zou nooit en de nimmer een maatschappij opzetten dat beter is voor de 99% dan voor hun de 1%.

Die rijke/machtige proberen steeds meer macht te krijgen door nog meer geld te veroveren( 23% van het totale kapitaal is in handen van 1% van de wereldbevolking ). Meeste van die 1% probeert het op alle mogelijke manieren om nog meer geld binnen te krijgen( zijn meestal niet de juiste manieren om geld te maken en die mensen hebben de macht in de wereld van vandaag…).

De machtige 1% kan in prinicipe heel simpel gezegd  bedrijven/regio’s/landen failliet maken en dan ze daarna “redden” met leningen/opkopen, waarneer ze zelf dat land/bedrijf/instantie failliet hebben gemaak( Kijk naar de Oekraine, kapot gemaakt door Europa en Rusland en allebei willen zeer graag de mensen in Oekraine “helpen” ).

We hebben nu een maatschapij die is opgezet,gemaakt en instant wordt gehouden door de rijke machtige 1%.

Er zijn meerdere verschillende systemen om een maatschapij en samenleving te maken. Meeste systemen zijn  beter voor de 99% dan voor die 1%.

Wat houdt ons tegen om een betere samenleving te creeren?
En vooral, waarom hebben we deze maatschapij nog?