De heer de Mol wil iets doen voor de gewone Nederlander. Als kruisvaarder tegen Google en Facebook ten strijde gaan. Zo Nederlands, heerlijk. En terloops geeft hij ook nog 007 ½, P. de Vries, publiekelijk een aai over zijn bol. Oprechte liefde is te koop! Zelfs de Rabo bank stapt op de VVD love boat.

De nieuwe bestuurder met de prachtige naam: Wiebe Draijer doet een “duit” in, waarschijnlijk, het eigen zakje. We willen ons imago verbeteren!

De Rabo bank. De bank van fraude met de Libor-rente, doping in de wielerploeg, betrokkenheid bij vastgoedfraude, de verkoop van ondeugdelijke rentederivaten aan kleine ondernemers en vriendelijk waren, naar de Mexicaanse drugskartels. En dan moet een pratend pak met de naam Draijer, een glimlach op mijn gezicht toveren?

In plaats van, dat ik in verleden er te te laat achter kwam dat ik genaaid werd, doet men het tegenwoordig met een aangekondigd charme offensief.

Als ik als ieniemienie zelfstandige, rond mail: wie heb ik allemaal glimlachend heb genaaid, dan trapt een arrestatie team binnen 24 uur mijn voordeur naar zijn mallemoer, schat ik zo in.

Nee, Ik moet alerter zijn. Alles wat tegen mij lacht, wil schijnbaar iets van me. .

Nu ben ik van de generatie Volk en Vaderland, KNIL, twee ouders en opa’s en oma’s, die op 30 april voor de zwart wit buis zaten om gezellig naar de Koningin en haar bordes te kijken.

Handjes schudden, cadeautjes ontvangen en……..vooral  lachen. Maar mijn familie zou in opstand komen als ze zouden horen wat de Paradise en panama papers allemaal teweeg zouden brengen. Een trustje zo links en rechts, een paar pandjes in de knip, geschuif met wat oude guldens en allemaal met een glimlach op het gezicht, met in dit geval, een jaarlijks wuivend handje.

Wie kan ik nog wel vertrouwen? Aan de andere kant: is dit een belangrijke vraag? Nee! Alles wat tegenwoordig naar mij lacht, ziet ook in mij een verdienmodel, weet ik zeker. Friezen, Molukkers, Clinic Clowns, CC en de (klein) kinderen vertrouw ik wel, en de rest?

Lachen, de Pluis, lachen moet je kreng. Dit is de manier om heel veel geld te verdienen. Kijk maar om je heen. Anders kom je never en nooit in de papers, en dit wil je toch? Fuck de waarheid, smile gila. Je kunt het! Integreer nou toch eens een keer?

Koffie, een peuk en een krant. Hoppa, een lachende Gordon, Lutz Jacobi en Jesse Klaver. Het is een vak, en de Pluis moet oefenen. Heel veel oefenen.