De deurbel gaat. 3 Honden proberen door 1 deuropening de voordeur te bereiken, en dus is de kleinste de klos. Na het nodige duw en trekwerk is de voordeur hondenvrij en doe ik open. De Wethouder.

Kom erin kerel, en geef ik hem joviaal een hand. Gewoon doorlopen probeer ik nog, maar het is al te laat. Joop staat op zijn Joops de Wethouder af te likken, Sorry, roep ik vanuit de kamer: je hebt vast een geurtje op die een Beagle heerlijk vindt, maar kom verder.

Zuchtend ploft meneer de Wethouder neer. Wat een dag, wat een gezeur en zijn gezicht lijkt te verzakken. Biertje jongen, je hebt het volgens mij nodig.

Wat een dagen, mompelt hij nogmaals. Eerst het gezeur met die Wilders, vervolgens willen ze V. van der G in ons dorp droppen en krijg ik een telefoontje van een stomdronken, Nijmeegse collega die lalt: geen aangifte gedaan. Bangerik, tuut, tuut, tuut.

En nu moet ik mijn vrouw ook nog gaan vertellen dat ik Wethouder af ben. Jij hebt toch wel op mij gestemd hé? Nog een biertje roep ik, en duik letterlijk onder in de ijskast.

Wat vindt jij er nu allemaal van? Tja, wat zal ik zeggen.

Als je nu eens de Polen uit het dorp mobiliseert voor kratje bier en ze in de holst van de nacht, de nieuwe Moskee laat slopen. Dan sta je weer op de kaart en heb je alleen een paar boze Mocro’s die je dan weer tevreden houdt met een Europese subsidie om een nieuwe Moskee te bouwen. En laat V. maar komen is goed voor het toerisme. Laat je de VVV een fietsroute ontwerpen: Langs het huis van V, dan naar het kerkhof waar onze coureur ligt die op Koninginnedag geprobeerd heeft met z’n veel te kleine auto een enorme zuil omver te rijden. Om af te sluiten met een stadgezicht van de leegstand aan winkels. Mogen ze gratis met een baksteen een ruitje ingooien.

En de Nijmeegse collega’s moet je even mijden, want die hebben het net even slimmer aangepakt door met z’n alle aangifte te doen waar toch niets mee gebeurt. Maar ze worden nu wel op handen gedragen door de linkse balletjes van de stad, waardoor ze de parkeertarieven met een glimlach weer kunnen verhogen. Zo doe je dat.

Het is laat, zegt de Wethouder. Doe nog maar een biertje, en nu maar hopen dat mijn vrouw voor de televisie in slaap gevallen is als ik door het raam naar binnen klim.

Mijn laatste biertje gaat er aan. Hij heeft het echt nodig, ik zie het. Nou, ik ga er maar vandoor en hij waggelt de voordeur uit. Joop kijkt hem na, het geurtje is schijnbaar uitgewerkt.  

De Pluis