De gedachtes van Jules Verne….

 

Wie had dat ooit gedacht, stel je voor dat je de gedachtes kon lezen van Jules Verne. (Als geheugen steuntje: 80 dagen om de wereld en twintigduizend mijl onder de zee.)

Je wereld zou zich alleen maar kunnen vullen met dromen die je nooit zult weten of ze waar zijn, uit gaan komen of dat iemand het zich al bedacht heeft.

Even in gedachte onderuit zakken. Je helemaal geven aan je brein en alles wat dit mooie mystieke ding je geeft. nee beter wat het je kan laten zien?Zijn het niet de ogen van je ziel?

 

Het lijkt wel een beetje op de wereld van Facebook tegenwoordig. Laten we met z’n alle eens posten hoe geweldig, vervelend of diep triest we het toch hebben.

We “like” liever iemand op facebook en zitten uren achter de PC zonder erbij na te denken de mensen in het echt eens te gaan “Like.”

Het handige van facebook is vooral dat we iedereen eens even kunnen checken hoelang we al niet meer met elkaar gesproken hadden. Belachelijk toch, wat de verjaardagen van je beste vriend ben je n.l wel weer eens vergeten. Kunnen we die roze bril niet eens afzetten en eens ouderwets om ons heen gaan zitten kijken en bedenken wat de mensen aan het denken zijn? Je kan toch ook wel het rotte, mooie of verliefde gevoel weer eens in je buik voelen in plaats van met je hersenen te proberen te registeren. Laat je hart weer eens spreken en niet je vingers. Oké vreemd dit zou ik dus niet kunnen omschrijven. Begin ik dus ook al af te vlakken? Af te vlakken als de materie waar een computer, telefoon of ander plastic wetenschappelijk ding uit bestaat.

 

 

misschien moeten we toch allemaal weer leren wat meer in dit leven. Dat wil ook zeggen dat we dingen zien,horen en voelen die we liever niet hebben dat ze er zijn. Eigenlijk stoppen we dan ook ons leer proces. Onze emoties die we constant in bedwang moeten houden zodat de maatschappij om je heen het dus beter heeft.

 

Want stel je voor, je zou die ene Jules Verne aanspreken, zou je het dan zomaar kunnen laten te dromen in de echte wereld. De ideeën laten vloeien vanuit je eigen gedachten, je hart en de kalmte in je eigen ogen zien.

Willen we niet liever leven in een mooie goed ontwikkelde fantasie rijke wereld, waar dus je mening echt telt en niet iets fictiefs is als een like op facebook.

Zie je dat op facebook ook? Dacht het niet nee. Mooier nog ik kan zeggen vind ik niet.

 

 

Hoeveel Like’s krijg ik?