Wat een afschuwelijke gebeurtenissen in de Franse hoofdstad. Een paar idioten zaaien uit naam van de Profeet, dood en verderf.
Ook de zondag is mijn televisie gevuld met beelden van pijn, de dood en angst. En je kunt er op wachten, de experts rollen mijn scherm uit. Oude mannen in blauwe pakken doen hun zegje, een ontslagen Telegraaf meneer vindt dat hij nu wel de waarheid moet verkondigen en de terroristen experts spreken elkaar tegen. Burgemeesters die op zoek zijn naar een modus om de rust te bewaren binnen de burger gelederen en een Minister President die ferme taal spreekt.
En nu? Morgen is het wel weer een maandag!
Ik bedoel, morgen moet de Pluis wel Freelance, kom ik in contact met allerlei kleuren van de regenboog, overtuigingen en “stammen”. Moet ik de drie honden om 23.00 uur in het donker meenemen in een aarde donker park en CC ophalen van Schiphol, die terug komt van een ont-stressende week.
Moet ik bang zijn of juist niet? Moet ik boos kijken, breed gaan lopen of op Marktplaats een blaffer aanschaffen?
Mensen in de gaten gaan houden en, zoals geschreven, veel met 112 gaan bellen?
Ik geloof dat ik maar gewoon de Pluis blijf en mijn ding doe, een eigen mening heb en mensen aan blijf kijken.
De Pluis doet maar niet mee, aan de gedachte om een hek bouwen, niet iedereen op een hoop knikkert en één sticker erop gaat plakken. En er maar vanuit blijf gaan dat gekkies er altijd zullen, zijn zolang ik aards ben ( daarboven of hieronder weet ik nu nog niet)
Maar ik ben wel benieuwd wat er nu allemaal gaat gebeuren vanuit preventief oogpunt?
Ik bedoel gaan we polariseren erkennen of nu ook eens echt werk maken, van integreren?
Gaan we werk maken van een discriminerend uitzendbureau, accepteren dat niet iedereen die hier is, hetzelfde moet zijn en een uitgestoken hand misschien wel eens het eerste contact is naar de ander?

Vast, maar we moeten wel een inhaalslag gaan maken.
Hoe?
Laten we eens beginnen door morgen gewoon ons ding te doen. Door het aller aardigste meiske van de Coöp met haar hoofddoek om, nog steeds een aller aardigst meiske te vinden. En de Noord afrikaan die mij twee weken geleden op het Keizer Karelplein bijna van de weg af drukte, bij een volgende keer gewoon weer uit te schelden voor stinkende kamelendrijver. Oprecht, zeer zelfverzekerd en integer, zoals het hoort.
De gekkies willen angst en verdeeldheid zaaien. Samenlevingen ontwrichten en kampen laten ontstaan om mensen een keuze te laten maken.
Het zal je maar gebeuren dat een gekkie de Pluis, gekke dingen aan wil doen.
Maar moet ik dan een bangerik worden als Jort Kelder, Pauw, als van Nieuwkerk, mij gedrag aanmeten van Geen Stijl? Schreeuwen: AZC Nee of “ze “ pikken mijn baan in? Als de vrouwelijke homp vlees in het Westen van land, die op televisie heel serieus vertelde dat de waarheid op Facebook staat?
Nooit.
Ik weiger om bang te zijn, blijf op een terras een biertje drinken en zet morgen tegen een godvers tarief, mijn auto op Schiphol neer. Stap uit, om even later CC weer welkom te heten.
Oké, de Surinaamse BOA hier in het dorp is een lul, blijft een lul en ziet er ook uit als een lul. En ik weet nog geen eens wat zijn religie is? Zo kan het dus ook!
De Pluis