Ik heb vandaag bij de boodschappen maar eens extra gebak meegenomen, want er is WEER iets te vieren. EU en Turkije zijn het eens over de grote lijnen van aanpak vluchtelingencrisis!!!!

Dat er een prijskaartje aanhangt waar je U tegen zegt is natuurlijk van ondergeschikt belang.

Ten eerste moet het budget dat de EU voor Turkije klaar had liggen verdubbeld worden. Dan moet er een vervroegde versoepeling komen van VISA regelingen voor Turken die naar de EU willen en alsof dat nog niet genoeg is, WIL Turkije onderhandelen om lid van de EU te worden DUS….ze worden het.

DE EU LEIDERS NOEMEN DIT EEN DOORBRAAK!!!!!

Erdogan die nu niet bepaald de DEMOCRATIE heeft uitgevonden, de crisis gebruikt om een vete met de koerden te beslechten, Putin uitdaagt en zich dan snel verschuilt achter de rug van wie er op dat moment bij hem in de buurt is, MAG EISEN WAT HIJ WIL…. De EU bonzen lappen wel (WIJ DUS).

Dus, als ik het met die paar grijze hersencellen die ik bezit goed begrijp, laat Turkije aan alle kanten vluchtelingen/asielzoekers/vakantiegangers/economische toeristen enzovoort met de miljoenen doorstromen naar Europa. En als de EU dan vraagt om hier iets tegen te doen, dan zegt hij daar toe bereid te zijn MAAR VOOR NIETS GAAT DE ZON OP…..

Stel je voor, je buurman is in het bezit van een kleine 12 kinderen en dag en nacht laat hij deze en hun vrienden/vriendinnen  in je tuin spelen, aan je voordeur bellen, je ramen ingooien, je vrouw uitschelden en ga zo maar door. Als je dan naar hem toe gaat en vraagt of hij hier iets aan wil doen dan is hij daar toe bereid mits je hem geld geeft om zijn kinderen te voeden en te kleden en je je auto aan hem af wilt staan…….EN als je daarmee instemt DAN HEB JE ME TOCH EEN DOORBRAAK BEREIKT!

OK OK, misschien iets te simplistisch, maar het punt is duidelijk toch?

En onze eigene Markje is weer helemaal in zijn SAS, hij is tenslotte momenteel DE EU-leider. De foto’s die ik vandaag van onze wereldse leider gezien heb spreken dan ook weer boekdelen.

Hij is ZO zelfverzekerd van zijn prestaties, dat hij wederom een uitspraak doet die de wereld niet snel vergeten zal: “Als dit eenmaal werkt zullen mensensmokkelaars binnen twee of drie weken een andere baan moeten zoeken!

Alsof het om vakantiegangers gaat voegt hij er ook nog eens aan toe dat de verwachte voorjaarspiek vanuit Turkije uit zal blijven.

JE GUNT ZO EEN KIND TOCH EEN FANTA !!!!!!!!

Maar nu is het natuurlijk duidelijk waarom Jeroentje het Nederlandse volk alvast vertelt dat we volgend jaar NIET op een lastenverlichting hoeven te rekenen. De Grieken willen meer geld en minder terugbetalen, de Turken eisen een verdubbeling van hun ‘wachtgeld’ en MARKJE die lacht, want die heeft weer een doorbraak.

Wie in de veronderstelling is dat het Ottomaanse Rijk tot het verre verleden behoort zal nog wel eens van een koude kermis thuis kunnen komen. De Clowns voor deze kermis hebben we al in huis en ze treden op onder de naam RUTTE TWEE.