Auteur de Pluis

De kracht van de macht

Ik weet niet of de Pluis de enige is, die het opvalt. Maar de macht komt nu wel heel erg veel bij een kleine groep te liggen. Ik zie op mijn zeer kleine televisie, dat een aantal kleine zorgverleners weigeren om de zorgcontracten met de diverse zorgverleners te ondertekenen. Ik vermoed dat ze het niet meer trekken.

De macht van de zorgverzekeraars is nu zo groot dat de “kleinen” het niet meer trekken. De wet van natuur: als ik niet gegeten wil worden, eet ik jouw op, is waar geworden. Je hebt een natuurlijk een aantal zorgverleners die zich verschuilen achter het feit dat ze wel tekenen omdat het personeel beter verdiend. Maar die zijn wat mij betreft principeloos. Wat ook een keuze is, laat dit helder zijn.

Maar, ik maak mij wederom zorgen. Een kliek die bepaald wat goed is voor de meute. Is dit nu wat het volk wil?

Wat mij betreft is dit klip en klaar. U en ik hebben niets meer te zeggen. Ik woon in de achterhoek, 56 jaren jong, alleenstaand en behoor dus tot de topic: verspilling!

Ik garandeer u, dat ik binnenkort een oproep krijg voor een darmonderzoek, zoals aangekondigd. En oh jee, oh jee, stel dat het fout zit!

Ik zie nu al de brievenbus uitpuilen met allerlei formulieren van mijn zorgverzekeraar met vragen als: Wat eet u gedurende de dag? Zit u veel achter de computer? Hebt u een zendmast in de nabijheid van uw woning? Wat is uw alcoholgebruik en wat is de frequentie van uw seksueel gedrag? Dat wordt weer een potje liegen, om de kans op een betaalde spuit te garanderen zeg ik u, en de huidige premie onder controle te houden.

Macht is op zich geen ellendig woord. De wijze waarop er mee omgegaan kan worden, wel. Na zoveel jaren werken en leven, krijg ik de goedkoopste medicijnen voorgeschreven die net zo genezend zijn, als de hoeveelheid bijwerkingen die er dan bij horen.

Ik ben in de gedachte en in de statistieken een aflopende zaak, en is het laten van een windje met een natte vlek in mijn broek, bijzaak.  Als ik pijntjes heb maar kan het omwille van geld dit niet verminderen of wegnemen, dan zal en moet ik het in stilte ondergaan.

Nou en!

Ik had een macht en heb nog steeds een macht, over mijzelf. En die kan niemand mij af pakken. Ik ben de Pluis en ik bepaal!

 

De Pluis