Hoe beleeft iedereen oudejaarsavond? Veel mensen zullen de kroeg in gaan of anders op stap gaan. Er zijn ook veel mensen die houden thuis met een gezellige groep mensen door (en gaan misschien na middernacht nog ergens heen) met de Top 2000 op de achtergrond. Dat laatste heeft ook mijn voorkeur alleen denken mijn vriendinnen daar net iets anders over. Zij willen graag uitgaan tot in de late uurtjes want nu zijn we nog jong. We zijn allemaal tussen de 24 en 28 jaar oud maar toch heel verschillend. Vanaf eerste Kerstdag stond bij ons thuis de radio aan op Radio 2 voor de traditionele Top 2000. Muziek, mooi van begin tot eind. Sinds een paar jaar kun je het ook 24 uur per dag volgen via de tv, je kan het café zelfs bezoeken (maar zonder kaartje sta je lang in de rij). Vanuit de bank ziet het er heel gezellig uit. Op oudejaarsavond heb ik het nog kunnen volgen in een lokaal café van 20.00 tot 23.00 uur. Mijn persoonlijke nummer 1, ‘November Rain’ van ‘Guns n‘ Roses’ stond dit jaar op nummer 10. Helaas moest ik daarna naar het volgende ‘feestje’ omdat ik daar een kaartje voor had en wie wil er op oudejaarsavond nu alleen achterblijven?

Wat zijn nu de New Years Eve’s party’s van tegenwoordig? Nou, dat zal ik je vertellen. Ik was nog geen 5 minuten binnen en ik kreeg al wijn of bier over me heen, wat op zich niet gek klinkt in een zaal waar je je amper kunt draaien. Ik denk dat de leeftijdscategorie van die avond lag tussen de 18 en 28 jaar, waarvan het grootste aantal aanwezigen tussen de 18 en de 22 jaar was. Met mijn 26 jaar voelde ik mij toch redelijk oud, hoewel dat misschien meer lag aan het gedrag van de meerderheid. Ook verlangde ik meteen naar de goede muziek van de Top 2000. Uiteraard heb ik geen moeite met wat foute muziek maar dit was echt alleen maar trance en house, en dat noemen ze dan 90s! In de 90s is zoveel verschillende muziek gemaakt dat je toch wel wat meer variatie mag verwachten. Ik had meteen zo’n gevoel van wat doe ik hier? Wat moet ik hier? Ik weet nu in ieder geval waar ik 31 december 2018 niet moet zijn! Het dieptepunt was bereikt iets na half 1, toen ik om me heen keek tijdens een nummer waarin werd gezongen: ‘Ik moet zuipen!’. Ik zag jonge mannen die al wat te diep in het glaasje hadden gekeken dit (en meer van dat soort lege muziek) met volle borst meezingen. Toen dacht ik echt: Nee, mijn toekomstige partner staat hier niet tussen! Dit is echt heel iets anders dan de muzikale toneelstukjes tijdens de plaat ‘Paradise by the dashboard light’ waarnaar ik nog met plezier had gekeken op NPO Cultura eerder die avond. Met een glaasje alcohol op of niet, draai deze plaat en jong en oud gaat uit zijn dak en heeft lol!

Gelukkig hebben we nog de nieuwjaarsborrels en recepties, hier verheug ik me altijd veel meer op. Jong en oud bij elkaar, gezellig en de sfeer is altijd aanwezig. Helaas heb ik de nieuwjaarsborrel in ons lokale café vandaag ook maar overgeslagen. Ik kampte al een paar dagen met een griepje/verkoudheid en dat is er afgelopen nacht niet beter op geworden. Gelukkig staat er zondag nog een op de planning. Ik luister en kijk nu het laatste uurtje van de Top 2000 terug. Genietend van de klanken van ‘Stairway to Heaven’ & ‘Hotel California’. Wat is dat mooie muziek! Ik had me eind 2016 al voorgenomen eens naar het Top 2000 café te gaan, dit jaar had ik weer diezelfde gedachte maar zei ik het hardop zodat ik het hopelijk aan het eind van dit jaar waar ga maken! De sfeer die in het café hangt proef je gewoon door het beeldscherm heen. Een ding is zeker: De mensen die daar op dat moment aanwezig waren hebben een fantastische jaarwisseling gehad!

Dat je met elkaars wensen rekening moet houden weet iedereen, maar soms mag je ook wel eens aan jezelf denken en doen waar je jezelf het gelukkigst bij voelt!
Ik wens iedereen een liefdevol, inspirerend en gezond 2018 toe!

Nicole