Jawel, het meiske van M is niet meer. Ze heeft het veld moeten ruimen.

Wat was ze leuk. Beetje chaotisch en zittende op haar troon omringd door haar trouwe volgelingen, probeerde ze de Kamer-orde te handhaven. Kwam vaak niet uit haard woordjes maar een simpele druk op een knopje en……….wat zijn ze stil aan de overkant, was een feit.

En nu is ze geofferd door haar eigen M, die de bui al zag hanggen. Zijn A die wellicht voor een hoorzitting moet verschijnen, omdat Oom Y zijn bonnetje kwijt was en I will be back Mr. F T, een paar bedragen niet goed gelezen had.

  • Lieve A die verkeerde antwoorden zou kunnen geven, die roept dat het allemaal de schuld is van IS, van dreinende kinderen die hun jas niet aan wilde doen als ze naar school toe moesten en dat de knopjes aan en uit, haar hoofdpijn bezorgd hebben.

Ze van M 500 euries mocht uitgeven, en helemaal alleen een aanvraag in vijfvoud ingediend heeft om een apparaat te bestellen die papiertjes versnipperd. Inclusief een vijfdaagse opleiding op Ibiza. De kwaliteit staat immers voorop, zei haar M. En ik heb maar één keer geoefend. Een briefje van ene O  aan H. Ik dacht echt dat het te maken had met:  Onze Sint aan H over een verlanglijstje van bommetjes enz. Het zag eruit als een kladje. Ik moest en zou, ik kon niet anders. De gleuf riep naar mij, en ik kwam! –

Tja, u heb ik zelf toch al het gevoel dat een versnipperaar-apparaat, een zeer belangrijk levenselement is. Ik bedoel: de sjoemelaar van Rochedale zal er wel één hebben en de bazen van de Rabo bank hebben er ook een paar staan.

En ik maar denken dat een eenvoudig verstuurd mailtje altijd een bewijslast kan zijn.

Ik stel het me voor. Oom Y die achter zijn bureau zit te mailen. Waar zit die verdomde aan knop ook al weer, ah daar. Huuuuh? Password? Oh ja, MAX.

Huuuhhh? Plaatjes op mijn scherm? WORD? Wat WORD, niks wordt. Elias maar eens bellen, die heeft verstand van Computers.

In gesprek! Waar is mijn vulpen gebleven. ……

 

 

 

 

Beste meneer H,

Het is mij een waar genoegen om ook namens de Koning W.A. u mede te delen dat u, uw zuurverdiende euro’s mag houden. En als blijk van waardering, u een paar euro’s er bij krijgt. Dit voor het lange wachten.

Dit schrijven is in tweevoud, door het carbonpapier wat er tussen zit. Het andere exemplaar stuur ik per post naar Collega A van Mi om er zeker van te zijn, dat niemand anders deze brief ooit onder ogen krijgt. En mijn collega vertrouw ik volledig, door de as cursus die ze van M. R. krijgt aangeboden op Ibiza. Oh pardon, ik bedoel I. .

Vergeeft u mij de afkortingen, maar sinds ik de nieuwste James Bond film heb gezien, weet ik dat het gebruik van initialen in “onze “ wereld thuis hoort. Maar dit begrijpt u als geen ander, schat ik zo in.

Rest mij nog, u en uw dierbaren, een prachtige tijd toe te wensen waar ook op de wereld.

Met als laatste goed bedoelde tip om uw centen niet bij de A.A. te beleggen want G.Z. komt over niet al te lange tijd ook voor een hoor-en doven  commissie., en je weet maar nooit als ze lopen te vissen!

Met hoogachting

en een tikkeltje jaloezie,

Y O

PS: u weet wel… de baas van F T, die zo breed is al een pinautomaat) )

 

 

Wat nou computers. Wat nou oorlog en wat nou sigaar uit eigen doos-Belastingplan? Let op, als het niet zo is? Ik kan de briefjes niet meer vinden , heb heel goed gezocht maar het is wel zijn schuld. Ik habe es niet gewusst und danke fuur die wachtgeldregloeng. Frohe Weinachten von I. Hastalavista, es ist zeit fur mich zu gehen.  Ich rauche nog eine sigarette…….: ( Bron: R M)