Het is weer zover. Het is begin juni en mooi weer begint langzaam de overhand te krijgen in ons koude kikkerlandje. Een fijne tijd, bloemen staan in bloei, het gras is groen en de vakantie komt er aan! Of we nu thuis blijven, in eigen land tot rust komen of ons vertier verder weg zoeken maakt niet uit. Even geen werk en weg van de dagelijkse sleur.  Voor de meeste van ons een prettig vooruitzicht.

Maar helaas niet altijd voor onze trouwe viervoeters, gekooide gevleugelde vrienden of koudbloedigen in een bakje in onze huiskamer.

 De vakantietijd betekend namelijk overwerken als je voor de dierenbescherming of een andere dierenopvang werkt.

Een hond aan een boom gebonden komt nog steeds voor. Achtergelaten, alleen, in paniek, vol onbegrip en met enorme honger en dorst. Ze begroeten je blij als je thuis komt, gaan keer op keer enthousiast mee hetzelfde blokje rond het uitlaatveldje, laten zich aanhalen wanneer wij mensen daar behoefte aan hebben, iedere dag weer proberen het ons mensen naar de zin te maken ook al vervelen ze zich overdag wel eens als iedereen weg is en dit is wat ze er voor terug krijgen………….

Roodwangschildpadden komen oorsprnkelijk niet voor in onze Nederlandse vijvers. Ze verstoren het ecosysteem en hebben moeite om te overleven. Toch zijn ze in de plaatselijke vijver zijn geen uitzondering. Want je gaat op vakantie en in plaats van de zorg over te dragen aan een vriend of buurman is het veel makkelijker om ze gewoon in een vijver te dumpen…….

En dan hebben we nog de altijd spinnende huisgenoot. Tja, die kan moeilijk mee op vakantie en ieder jaar is het helzelfde gedoe als de vakantie aanbreekt. De verstandhouding met de buren is niet zo best en de kat is daar mede verantwoordelijk voor door zo nu en dan wat achter te laten in hun tuin dus vragen of zij haar bakje met brokjes en water dagelijks willen aanvullen is geen optie. Dan maar weer naar het kattenhotel. Een dure aangelegenheid die we er niet bij kunnen gebruiken want we hebben immers als ons geld al uitgegeven aan een mooie vakantie. En dan moeten we haar weer met allerlei kunst en vliegwerk in zo’n mandje zien te krijgen. De kat in de stress en iedereen onder de krassen. Is het niet veel makkelijker en goedkoper om dat mandje bij het asiel af te geven, dan zijn we er vanaf………

Een dierenvriend die goed voor zijn of haar huisdier zorgt kan zich dit allemaal maar moeilijk voorstellen. En gelukkig maar want er zijn genoeg mensen die de verantwoordelijkheid nemen voor hun huisdieren en met volle overgave voor ze zorgen.  Voor deze mensen, ga vooral zo door.

En voor degene die dit niet doen en zich aangesproken voelen, schaam je diep!!!!!!