Na het gedoe met Zwarte piet, Frau Simons, Grote mond Wilders en allerlei losers die de Politiek ingaan, op zoek naar een reguliere inkomstenbron die wachtgeld heet. Lees ik de kop in de krant voor een nieuw startschot. Een vuurwerkverbod, verdeeld Nederland!

Geweldig. Nu moet ik al weer een kant kiezen. Ik wordt een beetje duizelig van het alweer, moeten kiezen.

En ik heb al genoeg aan mijn kale kop. Zit te wachten totdat de monteur belt, omdat mijn gele bolide voor de apk bij hem op de brug staat en benieuwd ben, wat er straks nog over is van mijn spaarcentjes. Een loodgieter die niet belt, omdat ik geen warm water heb.

En de vlooien pipet zijn werk nog niet heeft gedaan, waardoor er 3 krabbende haarballen door het huis heen rennen. En dan ook nog het vuurwerk?

Als kind stak ik samen met mijn vader vuurwerk af. En later kocht ik zelf een stukje carbid, om stiekem de ijzeren vuilnisbak van de strenge buurman een stukje te laten vliegen. Vuurwerk hoorde erbij. Niet om naar beestjes te gooien, niet om de Kreidler Floret van de wijkagent een andere vorm te geven, maar louter en alleen, omdat knallen en rook een kick gaven. Het hoorde bij de geest van de tijd, en mijn leeftijd.

Ook wij hebben altijd honden gehad die rond de klok van twaalf blaften, de tuin waar mijn vader het hele jaar druk mee was, er uit zag als een vuilnisbelt en mijn moeder knetterende loempia’s bakte omdat er na twaalven altijd een zoete inval was van familie en kennissen.

1 Januari kreeg ik een bezem in mijn handen gedrukt om de stoep te vegen en, eerlijk is eerlijk, om vuurwerk te zoeken wat niet afgegaan was. Maar ja, mijn vader kwam af en toe controleren of ik goed had geveegd, dus de streep door de befaamde rekening, is mij niet geheel onbekend.

Maar verdeeldheid? Nooit iets van gemerkt.

Het is kwestie van tijd, voordat er weer een terrorisme expert haar optreden mag doen.

Er is vast een relatie tussen het ontstaan van de EU, Russische hackers, de mondje dicht uitspraak, Trump, DENK, KNVB, Kerstman, ellende die zich afspeelt in het Midden Oosten, Franske Timmermans en het vuurwerk van de kinderen. Ik voel het: er komt een Taskforce aan en het is op voorhand de schuld van de Politie!

Een land wat verdeeld kan worden, door Vuurwerk!

Dus is de oplossing: etnisch profilerend vuurwerk met zwarte rook, witte rook, voorzien van 16 wereld talen en vooral geen, figuurtjes gebruiken.

Dus: homoseksuele vuurpijlen, lesbische potten, Indonesische gillers, moslim bommen, Nederlandse voetzoekers en Surinaamse rotties.

Heb ik de verdeeldheid mooi opgelost. Hoe éénvoudig kan het allemaal zijn?

Eens denken wat komt er nog aan? Willy dag, Hemelvaart, de dag van de Arbeid en de nieuwe verdeling van het wachtgeld, ook wel verkiezingen genoemd.

Ik kan niet wachten, kom op 2017. De Pluis heet je van harte welkom.

Eerst nog de kerstdagen doorkomen, en hopen op een Witte Kerst. Witte Kerst?

Sylvana kom er maar in en Geert, trek de klep maar weer los…..

Vuurwerk op Twitter en Facebook, Boemelboem, maar dan zonder geluid.