Tegenwoordig is er steeds meer sprake van discriminatie binnen supermarkten. Ik weet niet of discriminatie het goede woord hiervoor is maar ik hoop dat jullie hierop kunnen reageren.

Als ik in een tussenuur even wat lekkers in het dorp willen halen met een grote groep jongens gaan wij naar een supermarkt. Bij een bepaalde supermarkt, kom ik dan ook wat aparts tegen. Ik wil door de hekjes lopen en pak mijn mandje( expres zodat gewoon eerlijk alles erin kan doen. Al snel komt er een vrouwelijke medewerker op me afgelopen die zegt dat ik mijn schooltas moet neerleggen. Wij moeten dan weer ons tassen ergens achter een balie leggen en met veel gedoe komen we dan de supermarkt binnen, nadat we klaar zijn met “shoppen” kunnen we ze weer pakken en onze spullen erin doen.

Dit kan ik deels begrijpen om zo diefstal te voorkomen, ook al kan ik mezelf hieraan erg irriteren. Mijn vraag hierna was dan ook: Waarom mag de mevrouw die voor mij loopt en enkele jaren ouder is nou wel met een grote tas de winkel in lopen. Zie ik er dan zo crimineel uit of gedraag ik crimineel? Als ik dit vraag krijg ik geen antwoord en moet ik maar verder vragen aan de directie, maarja die is nergens te bekennen en ik wil ook nog een beetje kunnen genieten van mij tussenuur. Ik erger dan ook dood als ik dan allemaal mensen met tassen zie lopen.

Dit is niet een keer voor gekommen, maar meerdere keren. Het leuke van het hele verhaal is dat het altijd de jongens zijn die eruit worden gepikt om hun tas even neer te leggen. Op een of andere manier moeten wij als jongens altijd maar stelen en zijn de jonge dames altijd maar onschuldig. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn.

Discriminatie hiervoor is misschien wel een erg groot woord, maar ik ben erg benieuwd naar jullie mening hiervoor. Ik vind het zelf achterlijk dat ik, alleen omdat ik een jonge jongen ben wel mijn tas moet inleveren en ik dan andere dames van mijn leeftijd gewoon met een tas zie lopen.