Binnen de geheime dienst hebben we sinds kort een nieuw technologisch snufje tot onze beschikking gekregen. Binnen de dienst noemen we het de DNA snuiver. De ontwerper heeft zich laten inspireren door het programma Opsporing Verzocht. De vage omschrijvingen of donkere beelden waarmee verdachten van delicten gepresenteerd worden, brachten hem op het idee om een alternatieve herkenningsmethode te ontwikkelen.

De werking van het moderne detectortje is zeer simpel. Bij het passeren van een levend wezen snuift het DNA op en wordt het profiel gestuurd naar ons datacentrum. Op het moment dat wij bekend zijn met de identiteit van de persoon in kwestie, koppelen onze datatypistes direct het DNA-profiel aan deze. Er is dan geen afname van DNA-materiaal van de persoon in kwestie nodig.

Het systeem is ook heel handig om bewegingen van personen te volgen. Doordat inmiddels meerdere apparaten zijn geïnstalleerd, kunnen we de handel en wandel van deze goed in kaart brengen. Met de DNA-snuiver weten we precies wie zich waar op welk moment heeft opgehouden. Vermommingen of andere technieken van types met snode plannen hebben geen enkele invloed op de herkenning.

Inmiddels heeft de minister van Veiligheid in het diepste geheim een proef goedgekeurd om op een groot aantal plaatsen de DNA snuiver te installeren. Naast enkele vermoedelijke verblijfplaatsen van zware criminelen en hun reguliere bezoekadressen, hebben we ook installaties gerealiseerd op het Binnenhof, Beursplein 5 en het Hells Angels clubhuis. Afgelopen week hadden we op verzoek van Geert Wilders de plaatsing bij de ingang van alle moskeeën in Nederland afgerond.

Omdat ik mijn partner van vreemdgaan verdacht met de buurman, heb ik ook privé reeds gebruik gemaakt van deze nieuwe ontwikkeling. Door bij de voordeur van de buren en onze slaapkamer de DNA snuiver te plaatsen, is overtuigend bewezen dat de buurman regelmatig haar bezoekt. Omdat ik de technologie wegens mijn beroepsgeheim niet aan mijn echtgenote mocht onthullen, heb ik een verrassingsinval voorbereid. Toen het datacentrum mij online rapporteerde dat de buurman de slaapkamer betrad, ben ik snel naar huis gegaan en heb de geliefden op heterdaad betrapt.

Nu is gebleken dat mijn buurman directeur is van het Nederlandse concern dat de DNA snuiver heeft uitgevonden, is per direct deze uit productie genomen. Ondanks dat de minister-president en zijn Amerikaanse collega op de bedrijfslocatie de grote waarde van deze vinding voor de Westerse veiligheidsdiensten zijn gaan bepleiten, was de directeur niet te vermurwen. Alle DNA-snuivers werden per direct niet langer geleverd en het ontwerp is eveneens vernietigd. Ook had mijn buurman de vorige avond ook direct online alle reeds geleverde systemen onklaar gemaakt. De aanschafkosten zijn inmiddels aan mijn werkgever geretourneerd.

Inmiddels ben ik door het bedrijf gesommeerd om er niet met anderen en in het bijzonder met de buurvrouw, over te praten.