Een arm om je heen

Zo, die dag is weer een dag geweest en we benne tuus. Ik kijk om me heen en zie een volle asbak en een lege fles, ja dit mijn huis. Geen enkele twijfel, zeker als ik een afgekloven gymschoen onder een stoel zie liggen.

De “duurzaam groene” frikadellen in de oude oven, en Floryn roept me.

Topic in de krant is het aanvallen van vrouwen, die een Duits alt und neu wilde vieren. Ik geloof mijn ogen niet als ik de verhalen lees en in mij opneem.

Ongevraagd vasthouden, knijpen, voelen, beroven en zelfs een verkrachting. Hele horde kerels hebben elk de norm van respect voor de ander, willens en wetens met voeten getreden. Een andere dimensie van feestje vieren!

Nu heb ik nog niet meegemaakt dat ik ingesloten wordt door een horde idioten, maar het lijkt mij meer dan beangstigend. Los van het feit dat het ongevraagd aan iemand zitten, niet mag.

Zelfs als ik een training geef waar fysiek contact aanwezig is, kondig ik aan als ik iemand aanraak. Man en vrouw, gelijke monniken gelijke kappen.

Ik stel me zo voor, voor zover ik dit tenminste kan, wat ik zou doen. Slaan, schoppen, gillen, meppen, bijten, krabben, knijpen en het risico aanvaarden dat ik met een welgemikte trap of klap letterlijk sterretjes te zien krijg.

Op je zelf kunnen passen is één. Op jezelf moeten passen is in essentie ook een waarheid als een koe.

Maar je moet toch een stevige kronkel in je kop hebben, om een vrouw zo toe te takelen terwijl je weet dat het niet mag en de ander angst en pijn heeft.

Ik lees ook de reacties waarvan er één zorgt voor een extra floryntje. De gedragen kleding zou dit, walgelijke, gedrag uit hebben gelokt!

En stopt mijn fantasie.

Kleding die een reactie uitlokt kan. Ik bedoel, als er nu aangebeld wordt en ik de deur open en zie een persoon met een bivakmuts op. Dan A) krijgt de persoon te maken met mij en Joop. En dan heb je dus een bivakmuts met een ingedeukt imago, neus en strottenhoofd. En B) een dikke maar nog steeds atletische Joop die gek is op onderbenen.

Maar om, in dit geval, vrouwen die plezier hebben en zich voor zichzelf en of partner prachtig uitdossen is een andere zaak. Kijken mag maar aankomen niet!

 

Massa’s mensen zorgen voor massa gedrag. Het maakt je sterker, brutaler en zelfs grenzeloos in het denken en handelen.

Kijk naar het voetbal, wereldoorlogen, grote organisaties en zie wat massa en gelijkgestemden kunnen veroorzaken.

Kan het anders, jawel.

Kijk naar Politie, leger, etc. Ook deze organisaties hebben te maken met uitwassen, maar die worden gecorrigeerd. Hetzij door het individu hetzij door de organisatie als mechanisme.

Leer discipline, wat normaal en abnormaal is, wat je moet doen om te voldoen aan de regels van de samenleving waarin je een geaccepteerde plek wilt hebben. En realiseer je dat het gedragen als een vogelvrije, correctie gedrag oproept. En passende correcties doen soms een beetje pijn en zorgen voor het nadenken.

De Pluis is gek op corrigeren. Eigenlijk is Pluis helemaal niet gek op corrigeren.

Maar is massahysterie nog wel in te dammen met de huidige wet en regelgeving?

Ik denk aan de tientallen vrouwen in Duitsland die een feestje wilde vieren en nu beschadigd zijn. Hoe moet Ik Geert nu met nieuwe woorden te lijf gaan, ik weet het nu niet. Ik denk aan CC, aan mijn (schoon) dochter, mijn kleindochter die groter en groter wordt.

Floryn is nu mijn vriend en Joop voor nu de tweede vriend. Mijn moeder zei in de jaren zeventig: de wereld veranderd. Ze had ongelijk. De wereld is hetzelfde, maar de mensen zijn veranderd. Of zou ze hebben bedoelt……….

De Pluis