2 kids tegelijk thuiskomend…… man oh man, wat een drukte ineens 🙂

 

‘t is maar goed dat het ergste van de griep bij mij achter de rug is, koortsvrij, nu nog minder nasaal klinken, geen gesnotter en gehoest meer, even mezelf aansterken met allerlei voedingsmiddelen en aanverwante artikelen en ik kan er weer helemaal tegenaan, dartelend door de komende, gezellige maanden !

 

De ene, thuisgebracht door een buuf met de auto, achterin de fiets gestald, erg aardig ! De ander op racetempo gefietst, net voordat een mega regenbui losbarstte.

Het gekakel begon al gelijk in de gang. “Mama, er is voor de tigste keer iemand voor de trein gesprongen in of bij Meppel, weet ik veel, en de bussen zaten daarom stampensvol, gelukkig kon ik er nog wel bij.”  (Gaat weer lekker, wat een ongelooflijk irritante manier om jezelf van kant te maken, wat een trieste ellende voor nabestaanden, omstanders en hulpverleners!) “Oh, en we hebben pannenkoeken gemaakt bij VAP, de eerste was mislukt, maar de 7 erna waren prima, en hebben we in de bus opgegeten.” (Ok, ik hou dus avondeten over……..)

VAP – hier is enige toelichting nodig. Staat voor Verwerking Agrarische Producten, ofte wel koken. Maar het mag geen koken heten, omdat het een “groene” school is, en benamingen van vakken dus in de agrarische/groene hoek gezocht dienen te worden. Vind ’t slim bedacht, en nog een leuk vak ook. Hij weet ’t nog niet, maar Roel gaat dus hier binnenkort pannenkoeken bakken 🙂

“Afwassen kan ik echt niet, laat mij maar lekker afdrogen, dat gaat me beter af.” Dat is de keerzijde natuurlijk van de lessen VAP, ze moeten ook ’t zootje erna opruimen. Geweldig, ik juich dit alleen maar toe, tafel dekken/afruimen en in de vaatwasser zetten hoort hier ook bij de dagelijkse klussen.

 

Nu die andere…..  der Garten Schlumpf, zoals hij zichzelf noemt (tuinsmurf), 1.42 hoog, klein voor z’n leeftijd, maar daar hebben we dan ook alles mee gezegd.

“Moeders, hoe is jouw dag geweest?” Menig moeder smelt natuurlijk bij dit soort vragen, ik niet altijd. Ken m’n zoon, soms heeft ie wat van me nodig…..

Weer hele verhalen over klasgenoten, ze maken wat mee op een dag !

 

Maar ja, toen mijn opmerking dat ik naar de kapper wil…. (zie er na zo’n griepaanval uit als een soort vogelverschrikker, vandaar), Roel direct reagerend dat ie dan zeker in een doos gaat wonen, ver hier vandaan, hij vind mijn kapsels maar niks. Zucht…….. van je kinderen moet je het dus niet! hebben, dat moge duidelijk zijn. Hij krijgt wel 5 euro als startgeld van z’n broer, die is em ook soms liever kwijt dan rijk 🙂

 

Inmiddels rust in de tent, taai taai poppetjes verorberd, huiswerk aan het maken, en ze mogen zo helpen met het avondeten. Een gewone namiddag te huize Marloes……