Hellup! Wie kan mij helpen!? Bijna dreig ik een overflow aan passies te hebben. Het moet niet gekker gaan worden!

Ik heb er nog een passie bij. Deze passie is altijd al latent aanwezig geweest, maar nu dringt deze wel heel erg op de voorgrond. Naast mijn bijenwastekenen en schrijven is mijn nieuwe passie fotograferen. Natuurlijk is dit niet heel ernstig te noemen, maar het slokt toch wel erg veel tijd op. Tijd die ik anders spendeer aan het bijenwassen en schrijven.

Nu vraag je je misschien af waarom ik nu dan aan het schrijven ben en niet aan het fotograferen? Nou, dat zit zo… Nee, hier is geen verklaring voor. Ik moet eerlijk bekennen dat het fotograferen meer de plaats inneemt van het bijenwassen, maar niet zo zeer van het schrijven. Wanneer ik een mooie foto heb gemaakt dan wil ik deze aan het publiek tonen. Ik wil ze mijn eigen kiekjes laten bewonderen. Meestal doe ik dit op Google+, maar ik dacht er hier ook wel één of twee te kunnen plaatsen. Of heb ik dat verkeerd?

FlowerSinds korte tijd kom ik geregeld bij een fotoclub en ik mag wel zeggen dat het een gezellige club is ook. De eerste keer dat ik daar aanwezig was was het thema van die avond Makro-fotografie. Aangezien ik dit al op voorhand te horen had gekregen en men mij meldde dat ik eventueel een foto mee kon nemen, deed ik dit. Maar aangezien mijn printer niet zijn beste cartridge voor zette, kwam mijn afbeelding er enigszins geblokt uit zetten. Dit belemmerde mij zo dat ik besloten had deze foto niet te tonen. Maar na aandringen van verschillende mensen besloot ik uiteindelijk toch mijn foto aan het grotere publiek te tonen. De kenner merkte de blokjes niet eens op, wat voor mij een opluchting en tegelijkertijd ook een verbazing was aangezien deze beste man een deskundige was op het gebied van deze Makro-fotografie, dan zou hij toch ook een ontzettend scherpe blik moeten hebben. Maar niets was minder waar, de kenner vond mijn foto heel erg mooi en daar was ik zo blij mee dat ik hem zijn gemis van een scherpe blik vergaf.

 

 

 

De tweede keer dat ik Adrie van Bergenbij die fotoclub was bleek het een praktijkavond te gaan worden. We zouden portretfotografie gaan uitoefenen bij enkele zelfopgeofferde slachtoffers waaronder ik uiteindelijk ook bleek te vallen… In het begin ging het mij niet erg goed af (het fotograferen dus…), maar naarmate de avond en de kennisuitwisselingen vorderden, kwamen er toch best aardige kiekjes tevoorschijn op mijn display van mijn fotograferend wapen. Aangenaam verrast was ik helemaal toen omstanders, die meekeken op mijn display, erg enthousiast reageerden. Zelfs het desbetreffende slachtoffer was enthousiast waarop ik hem de volgende dag enkele foto’s toestuurde.

 

 

 

 

 

Maar, zoals ik al zei, ook ik was zo’n slachtoffer dat op de gevoelige plaat werd vastgelegd door omstanders. Nu wil ik jullie de beste foto die van mij is genomen niet ontnemen en ook deze aan jullie tonen. Deze foto is gemaakt door Adrie van Bergen, mijn slachtoffer welke mij de beste foto opgeleverd heeft (zie bovenstaande foto). Toch leuk zo’n wisselwerking tussen fotograferen…

Erica by Adrie van Bergen