Eerder heb ik al eens gezegd dat ik een groot fan ben van Piet Paulusma. Alles van hem wil ik zien. Van Piet the weather report, Piet the movie, Piet the musical tot Piet’s revival
Maar de laatste tijd gaat het mis met Piet’s weernietbericht. Gister nog. Omdat de immer in gelikt Zeeman-ensemble ingenaaide  Piet Paulusma mij een onbezorgde warme dag beloofde ,fiets, ik zweer het, FIETS , ik in mijn lichtgewicht Armanikostuum naar de Hema voor een nieuwe pot Gel (verzekert u van een stralende wetlook)
Nogmaals, niets heb ik op Piet aan te merken , zelfs niet dat zijn kapsel er niet gelzellig uitziet. Gel op je kop Piet, dat hoort bij een Zeemanoutfit!  Zoals het er nu uitziet kun je er voor je weerpraatje op de camping wel mee aankomen maar bij de jaarvergadering van de bond voor kappers val je op als een varken in een school haaien maar dat terzijde.

De pleuris breekt uit. Met bakken komt het naar beneden. En ik zit op de fiets. Omdat ik zo geloofde in jou,  Piet!  Het moet toch niet erger worden.
Bij mij thuis wordt er al voorzichtig gesproken over een Paulusmaatje, als je mooi weer voorspelt en je vervolgens wordt weggespoeld.
Ik bedoel, vroeger noemden wij zoiets een handenbindertje omdat wij toen nog naar profeet Erwin Kroll keken. Je weet wel, die man, waarvan God dacht; ach gut, de haren zijn op dus dat wordt vroeg kaal, maar als compensatie krijg je een dubbele portie handen.

Bij mij thuis gaat er al voorzichtige kritiek klinken, Piet, waneer je weerpraatje gaat beginnen.
Voorzichtig nog, dat geef ik toe. Omdat men bij mij  thuis nog rekening houdt met mijn gevoelens voor jou, maar toch. Zo hoorde ik thuis, net na je vorige miskleun iemand zeggen; ‘die Piet kan zich beter houden bij een barbecquepraatje. Lekker in een jury gaan zitten bij wedstrijden van;  “so you wanna be a barbequer”. Met vlees van de kiloknaller. Daar kan hij zich geen buil aan vallen.’
Kom op Piet. Ik heb thuis al je verzamelde weerpraatjes op DVD. In de uurtjes wanneer ik slecht de slaap kan vatten, kijk ik daar wel eens naar. Dat waren je gouden jaren. Weet je nog? Toen je bij windkracht 12 op de afsluitdijk stond in je Zeemantrui en ons meldde dat er een stevige bries op komst was. Hoe juist bleek dat te zijn. Dat was overigens net voor je toen uit je laarzen van Piet Kerkhof werd gelanceerd. . Geweldige tv was dat.
En je had het altijd goed toen.

Ik denk dat je concentratie wordt verstoord. Daarom gaat het mis. Je moet eens stoppen met die lulpraatjes over, tamboerijn koppen of polsstok koken, met een stel autochtonen uit Fletsfjierrledeel, Akmakerijp of dat soort eigentijdse wereldsteden. Dat leidt af, Piet.
Gister nog: ‘‘Zo , Douwe, wat heb je nodig morgen bij de wedstrijd Douwtrappen, nou?
‘ Nou’, Piet in ieder geval een kogelvrij vest, nou? Hahahah. En mooi weer natuurlijk, nou?’
‘Nou, Douwe, dat zit wel goed. Morgen ziet er veelbelovend uit, nou!  Een paar buitjes, sommige met regen. En het barbecueweer geef ik een zes, nou!’

Niet doen,  Piet.  Dat gaat ten koste van je accuratesse en van je geloofwaardigheid.
Met als gevolg dat mijn Armanikostuum nu naar de klote is.
Doe iets, Piet. Zo kan het niet langer.
Oant Moarn.