Dacht dat ik al aardig wat wist, maar nee. Zeker niet dat voeten en tenen van een mens meer kunnen zeggen over jou dan je zou verwachten.
Wat houdt tenenlezen dan in?
Aan de hand van de stand en vorm van de tenen kun je iets zeggen over het karakter en de persoonlijkheid. De vorm zegt meer over karakter, dus wat er is.  De stand zegt meer over persoonlijkheid, wat je ermee doet. 
En het schijnt erg ver te gaan. Het beroep, je hobby’s, relaties, alles komt voorbij (OMG Knipogen)

Dit is nog eens een andere betekenis van het gezegde “t komt uit je tenen” Lachen

De rechtervoet heeft o.a. te maken met je conditie, mannelijke eigenschappen, het verstand en de linkervoet heeft o.a. te maken met je constitutie, het gevoel, en de verbinding met het onderbewustzijn. Het yin en yang principe tussen de voeten.
Zelfs eelt, likdoorns en wratten hebben een onderliggende boodschap. Eelt houdt in een bescherming, een afscherming van energie (en ik heb een partij eelt….., maar ja, mij is verteld dat dit komt doordat ik verkeerd schoeisel heb en platvoeten. Wat is waar?)
Een likdoorn is eelt met een addertje dat de bescherming zo voedt dat het zeer doet. En een wrat duidt op ingehouden boosheid (ik hou me nooit meer in, dus daar heb ik in ieder geval geen last van hahaha).

Wist je dat vrouwen 4 keer vaker last van voetproblemen hebben dan mannen?
Lijkt mij logisch, wij vrouwen proppen onze voeten in de meest idiote schoeisels, met stiletto hakken en punten waar je echt niet meer aan hoeft te zuigen. En waarom? Echt niet alleen omdat wij het zo mooi vinden. Mijn tenen zijn compleet vergroeid doordat ik in mijn puberteit bijna alleen maar op pumps liep. En dat ging ver, winkelen in Den Haag? Hele dag op die k..keien met hoge hakken van wel 10 cm. Alsof het niets was.

Nu ben ik de laatste jaren meer het type van “redelijk makkelijk” (met schoenen dan he), zeker als je vanuit de voordeur op m’n erf regelmatig door de plassen stampt, of je bijna je nek breekt door het uitglijden over die duizenden gevallen bladeren.
Romantisch joh, platteland….

Dit alles maakt mij best wel nieuwsgierig. Wat zou de tenenlezer over mijn voeten kunnen vertellen? En ga ik dit geloven? Dat laatste is eigenlijk wel het voornaamste, want ik ben een van nature nuchter persoon. Toch overwint het aagje in mij, en daarom heb ik besloten een afspraak te gaan maken……

 

Wordt vervolgd Lachen