Volg het voorbeeld van iemand anders.Dit staat zwart wit gedrukt op een bladzijde uit mijn boek met alle antwoorden. Nu had ik al een voorbeeld van een belangrijk persoon uit mijn leven. Hij schreef prachtige columns en maakte schitterende foto’s. Hij stuurde geregeld een mooie e-mail met één van zijn columns of zomaar een foto via whatts app .Soms betrap ik mijzelf er wel eens op dat ik mijn mailbox open of even bij zijn naam kijk  die nog in mijn mobiel staat. Maar nee het is toch  echt echt heel echt,dat kan gewoon niet meer. Omdat hij er nu al een maand niet meer is . Een rilling  loopt over mijn rug,een  huivering gaat door mij heen . Mijn voorbeeld is er niet meer. Vertrouw op jezelf vertelde hij mij dikwijls je bezit zoveel creativiteit. En ja dan word ik ineens geconfronteerd met mijn gevoel van zelfvertrouwen. Ik liep gisteren door het bos, eigenlijk baalde ik dat ik mijn camera meegenomen had . Zoveel  bijzonders viel er niet te fotograferen naar mijn idee. Totdat ik ineens op  deze plek stond,ik keek bijna door de bomen heen,waar dit schitterende zonlicht door scheen. Ik besloot er  een foto van te maken ,ik bekeek de foto op de display van mijn camera  en  keek  nog  een naar dit prachtige geheel. Mijn dierbare voorbeeld is hier niet meer ,maar voelde opeens  heel dichtbij. En zo besefte ik mijzelf,dat ik ik het ook heel  goed zelf kan 

Door P.H