Geachte heer / mevrouw,

Ondanks mijn afgeronde HBO-opleiding ben ik nog altijd werkloos. Het feit dat ik heb gekozen voor de hippe flutstudie communicatie is daarbij waarschijnlijk een belangrijke factor. Gezien het feit dat mijn huisbaas geen genoegen neemt met betaling in knikkers, vieze handdoeken of andersoort natura ben ik gedwongen een baan te zoeken onder mijn niveau.

Uw vacature spreekt mij geenszins aan. De hele dag telefoneren met irritante mensen die niet snappen hoe internet werkt, lijkt mij grenzen aan de hel op Aarde. Ik zie mezelf al met een headset op geduldig naar Cobie uit Hendrik Ido Ambacht luisteren die niet snapt dat je internet niet werkt zonder modem.

Echter ben ik redelijk goed in het veinzen van vriendelijkheid en geduld. Het is voor mij daarom – ondanks mijn haat voor zeurende mensen – eenvoudig hen te helpen met triviale problemen als een niet werkend modem. In tegenstelling tot het grootste gedeelte van de samenleving, ben ik in staat foutloos ABN te spreken en ben ik op de hoogte van schrijfregels als ‘t Kofschip. Het zal voor uw klanten dan ook een verademing zijn om iemand aan de lijn te krijgen die in verstaanbaar Nederlands vraagt of de stekker er wel inzit.

Zoals u ziet is werken bij u voor mij puur een middel om mijn huur te betalen.

Ik heb een hekel aan telefoneren en een nog grotere hekel aan domme mensen. Ondanks het feit dat ik diep ongelukkig rond zal lopen in uw afschuwelijke bedrijf, zal ik mijn best doen gemotiveerd over te komen. Hiervoor ben ik eventueel bereid stemmingsverbeterende middelen te slikken. De huur betaalt immers zichzelf niet.

Mijn CV heb ik voor de zekerheid maar meegestuurd al weet ik niet waarom ik in godsnaam ervaring in wat dan ook zou moeten hebben voor jullie achterlijke vacature.

In geldnood verblijf ik,
Michiel Deinema