Zit ik vandaag op een terras in het Westen van het land in m’n uppie een kopje koffie te drinken, ga even naar het toilet om bij terugkomst hele groepen Politiemensen aan te treffen. Even dacht ik opnieuw te laat te zijn om de parkeermeter te vullen, maar zoveel blauw? Nee, er moest wat anders aan de hand zijn.

Zoveel blauw omdat Alex een vaandel weggaf, ook niet.

Wat blijkt, er wordt schouder aan schouder het ongenoegen geuit over de onvrede om hun werk goed te kunnen doen, vanwege dichtgeknepen kelen door de Politiek en het loon wat wel een duw omhoog mag krijgen. Ze zijn boos, teleurgesteld en al dat georganiseer komt hun kelen uit.

Ik begrijp dit wel. Maar net zoals vele grote organisaties staat en valt succes, met gepast leiderschap.

Leiderschap hebben en tonen gedurende een reorganisatie, is een hell of a job.

Stagnatie, hoog verzuim, optimale communicatie, een luisterend, vragen, dualisme en nederigheid zijn o.a. segmenten die passen bij, en in leiderschap. Met het werkvolk en voor het werkvolk, er is geen andere keuze!

Ik keek naar de arrogantie van de ABN Amro, de beperktheid van zelfreflectie bij leiders en piepjonkies die Politici heten, en ook met hun wijsneusjes op de eerder gemaakte (bonus) afspraken hebben gezeten en nu janken.

Gewoon doen en naar de Beurs gaan staat voor:  fluiten naar je geld. Graaien toestaan en zo snel mogelijk naar de beurs gaan, maakt de kans op het terugkrijgen van eigen geld, groter. Grieks denken en handelen in Nederland, succes er mee zou ik zeggen.

Bestuurders die de nor in gaan, taakstraffen krijgen en nu bij God niet weten wat ze overkomt.

En dan nu de Politie, hupsakee.

De terroristen bestrijder van het land roept: we hebben het in de hand en de Politieman die beter weet. Verzuim wat hoog is en dus gepaard gaat met menselijk leed.

In mijn dorp is er na 1600 geen mens meer op het Politiebureau, en heb ik wel eens tegen een stuk muur staan kletsen waar een stem uit kwam. Of ik maar op het Internet wilde gaan, goedemiddag.

Hoe krijg je A-moraliteit toch op een rij, in de top? Hoe komen het toch dat de ene A-moreel, die andere A moreel weet te vinden, ontmoet?

Simpel: als wat groot is zorgt voor anonimiteit, onzichtbaarheid en ouwe jongens krentenbrood.  En als er iets is wat de Politie kan missen als kiespijn, dat is het ook de huidige anonimiteit.

Maak elke Bestuurder in dit land persoonlijk, hoofdelijk aansprakelijk en het krabben achter de oren kan beginnen. Dan is niet alleen de Bonus wat de scepter zwaait, maar zoals het hoort: Bonus Malus doet opnieuw haar intrede. Met kennis, wetenschap, vertrouwen en nederigheid.

Ik predik het met enige regelmaat!

 

De Pluis