Auteur de Pluis

 

Esf, (h)eerlijk is dat

 

Ik merk en lees dat Overheden en aanverwante clubjes. de afgelopen maanden druk bezig zijn geweest om Europeese subsidies aan te vragen.

 

Zo lees ik dat een stuurgroep in Zevenaar een visie gaat ontwikkelen voor het centrum, wat nu de uitstraling heeft van het woord verdrietig. Terwijl ze nog steeds niet in staat zijn een kinderboederij lucaratief te laten draaien, geen nieuwe bedrijven lokken en de gezellige nieuwjaarsreceptie door anderen ( zoals de Pluis)  hebben laten betalen.

 

Ik lees dat de Gemeente Nijmegen ESF centjes heeft ontvangen, om allochtone “ overlast”  aan te pakken. Maar ze even vergeten zijn om de nieuwe miljoenen brug in de Tom Tom te proppen, niets doen aan de torenhoge parkeertarieven die je als bewonener moet betalen voor een plek die toch al leeg staat, en een camera wordt ingezet tegen de hangjongeren als geweldige oplosssing voor het hangen.

 

U begrijpt, het jaar is weer begonnen dus de aangevraagde centjes kunnen er weer doorheen gejaagd worden.Triest, erg triest.

 

Laat Gemeenten eens voor de verandering, publiceren wat ze aan extra euro´s binnen hebben gekregen en op detaillniveau,wat ze er mee gedaan hebben. Wat de resultaten moeten zijn, wanneer de realisatie moet plaats vinden en hoe. Gewoon, verantwoordelijkheid tonen naar de burger.

 

De aansluiting bij Europa is schijnbaar voor sommige partijen in dit land, toch wel handig. Wellicht is het dan ook handig om een toontje lager te gaan zingen als we kritiek hebben op andere landen. Natuurlijk, daar gaat ook niet alles volgens het boekje, weet ik.

Maar wat is nu het verschil, als ergens in verwegistan een weg moeten liggen met ESF asfalt en er niet is, of je steekt vele euro´s in allerlei maatschappelijke clubjes die als doel hebben, hebben, hebben, hebben en niets oplossen, maar sussen.

 

Weet u, ik zag gisterenavond wederom een openbaar bestuurder die door de Rechtbank is veroordeeld en een taakstraf kreeg.Een taakstraf, doe maar. Als we nu toch ESF centjes krijgen, dan maar op één hoop zou ik zeggen.

 

Met een peperdure bezem door lokale besturen heen, banken schoonmaken en gouden standbeelden voor klokkenluiders en veteranen neerzetten in de steden. Kijk, dan hebben we er met z´n alle wat aan, of niet dan?

 

Zijn u en ik van een hoop gezeur af. Kunnen we elkaar wellicht weer verdragen. En kijken we naar wie we zijn in plaats van, dat we denken wie we zijn. Hoe leuk zou de wereld er dan weer uitzien.

 

De Pluis

 

PS: als u de kinderboederij niet belangrijk vindt, en daar ziet het nu wel naar uit, gewoon alles wat daar rond loopt op 4 benen, hupsakee naar de voedselbank. Mevrouw de Wethouder, u bent een slaapkop die waarchijnlijk kinderen en geitjes haat. Ik niet!