De eerste vier competitiewedstrijden zitten erop. Er viel nog weinig te juichen in Rotterdam-Zuid. Europese uitschakeling in de voorronde van Europa’s belangrijkste competitie, de Champions League; ternauwernood de voorronde van de Europaleague overleefd tegen het altijd lastige Luhansk. Maar hoe gaat Feyenoord het nog prille seizoen verder vervolg geven??

Ondanks dat de waterdragers van vorig jaar zoals Janmaat, De Vrij, Martins Indi en Pellè voor veel geld zijn vertrokken, heeft Martin van Geel nog niet de ballen gehad om een voetballer van formaat aan te trekken. Er is nog hoop voor de altijd trouwe supporters in 010, de deadline van de transferperiode is immers “pas” vanavond om 23:00 uur. Maar stiekem is de meeste hoop wel vervlogen. Na de schrik van zondag, het aantrekken van keeper Vermeer van aartsrivaal Ajax, is het vertrouwen in Van Geel wel enigszins gedaald lijkt mij. Notabene een keeper aantrekken terwijl een spits a la Pellè o zo gewenst is. Aanvaller Te Vrede heeft er al drie in liggen hoor je roepen maar het trieste feit is dat dat de enige drie goals zijn in vier competitiewedstrijden. Feyenoord is na 4 wedstrijden de minst scorende ploeg na Heracles. En keepers heeft Feyenoord. Zelfs een nieuwe jonge doelman is afgelopen zomer overgekomen van Dordrecht. Waarom die niet de kans geven zou je denken? Ik begin me toch echt zorgen te maken over de rol van de trainer in dit hele verhaal. Is Fredje Rutten de jaknikkende goedzak die juist Feyenoord niet moet hebben of kan Rutten het tij keren met deze spelersgroep? Er zit genoeg potentie in de jonge jongens maar het moet er wel uitkomen. Bij de beloften en A-junioren zitten ook nog een aantal “nationale toppers in hun leeftijdscategorie”. Let op Bart Nieuwkoop! Die komt eraan!

Het lijkt erop dat Feyenoord zoekende is. Alleen naar wat is nog niet helemaal duidelijk. Wil Feyenoord meedoen in Nederland dan heeft het nog veel werk te verzetten. Sterker door strijd is het motto, alleen strijd is niet alleen nodig op het veld maar ook in het spel van de transfers. Eén schrale troost voor de hondstrouwe supporters: de eerste promotie is een feit. Door het vele geld van de transfers is Feyenoord weer een financieel gezonde club. Dat is een verdienste die de KNVB gewaardeerd heeft en de club heeft gepromoveerd naar het selecte groepje van financieel gezonde clubs! Hand in Hand Kameraden!

Harm1978, 1 september 2014