Het is vroeg, heel vroeg. De verpleegster van het Ivf- komt fluitend op haar werk. Gezellig was het zeker. Vooraf een nummertje trekken en verrast worden met een cadeautje, de ultieme kerst.

Hoe weerbarstig is het echte ivf leven. Oké, een nummertje trekken met een foto van een lekker ding voor je. moet. Maar tja, als je de buisjes verwisseld dan hebben een aantal weg dromende pappa en mamma’s, op termijn wel een probleempje.

Ik bedoel, ik heb niets tegen kleurrijke kindjes. Ik heb ze ook. Maar een heel donker kindje die de wereld inglijdt vanuit een witte moeder, is niet helemaal zoals de natuur het wil. Andersom ook. Een donkere moeder moet een donker vader wel wat uitleggen, als er een rooie schreeuwerd ter wereld komt.

Mooi man, en dan 26 keer. 26 Keer niet opgelet. Hopla, giet het er maar in. En dit allemaal onder de dagelijkse kwebbel van: heb je de slimste mens gezien? Moet je wel heel goed opletten hoor, anders gaat het verkeerd!

De zuster moet een Nobelprijs krijgen. Het jachtluipaard sterft ook al uit. Kijk maar naar de televisie hoeveel vellen er om nekken hangen, om mensenvellen beter te plooien.

Een jachtluipaard vol gieten met het zaad van een Olifant. Dat moet toch een pracht resultaat gaan opleveren. Snel en dik. Een beetje als Daphne de hardloopster, kruisen met een klein druppeltje zaad van Ton Elias, die toch niets meer te doen heeft. Kan die mooi met de buggy langs de kant staan klappen, naar mamma. Romantisch hé en hij kan het zo goed, de dikkerd.

Ik snap die van Boxtel trouwens niet? De graaier van de Menzis die goed was voor een ton of vier gaat voor minder op z’n kop hangen, vastgebonden aan een Molenwiek. Heeft iets te maken met windenergie, hoor ik.

Ben je dan van het pad af of niet?

Dat is precies het figuur die er mede voor gezorgd heeft, dat er wanorde is gekomen in het verwerken van de buisjes met zaad. Jij wel, jij niet, jullie wel, jullie niet. Jij hebt geen geld, jij te veel, jij loopt 1 maand achter met betalen en jij hebt geen perspectief. En dan komt er dus uiteindelijk, gedonder van.

Of het is met voorbedachte rade gedaan, en wil hij een nieuwe Nederlander kweken?

Als ik het molenfilmpje goed beluister hoor ik hem schreeuwen: mijn ballen, mijn zaad. Ik hou van een goede wind, het is nooit te laat!

26 Buisjes zijn er nodig om samen, echt samen te laten zijn. En is de zin: daar moet een piemel in, er één voor in de geschiedenisboeken. Goed roeren, en gieten maar, de nieuwe evolutie is een feit. En een hele lieve, door de war zuster. De schat.