Na enkele dagen gemaild te hebben met een potentiële man/ vrouw, vervolgt er vaak een first date.
Tenminste dat is wel de intentie van een intense mail contact.
Of je nu mailt met iemand in eigen land of met een buitenlandse partner, die date gaat toch echt komen!
Je wilt elkaar in levende lijve zien, voelen ruiken, horen en voornamelijk elkaar lichaamstaal spreekt boekdelen.
Dat doet wat met je.

Maar hoe noem je nu een date als beide geslachten reeds geboden zijn.
Dat blijft per slot toch ook een date?
Om even wat dieper op het woord “date” ingegaan is een date volgens wikipedia een Engelse benaming van het in Nederlands verstane afspraak met tevens dezelfde benaming voor die persoon waarmee men een afspraak heeft. Het heeft meestal iets romantisch en is onderdeel van een kennismaking als onderdeel van een relatievorming.

Nu had ik met mijn flirt, “ die ik op Texel ontmoet heb”, al een vorm van dating en kennismaking gehad, maar wij wilden echt elkaar leren kennen door meer aandacht en tijd aan en met elkaar te besteden en als een jong verliefde stel samen te genieten van het leven als onze agenda’s dat toe lieten. We wilden samen zijn, samen wat drinken, eten, genieten , wandelen, handje vasthouden, lachen, huilen, naar elkaars lichaamstaal kijken en daarop anticiperen door te zoenen, te vrijen en alles wat bij een normale relatie thuis hoorden. Alleen ons relatie was alles behalve normaal te noemen.

Ondanks,was het voor ons ook niet meer dan logisch om een eerste echte date te plannen.
Door al dat gemail over ons onverklaarbare gevoelens voor elkaar, dat met de dag meer werd, kregen we alleen maar meer verlangen om samen te zijn. We konden geen dag overslaan of we waren aan het mailen of sms’en, want daar begon het eerst mee, gezien mijn flirt toen nog geen smartphone had.

Onze eerste date, was op een doordeweekse dag in de vroege middaguren. Hij kwam me ophalen in een parkeergarage van Zaandam waar ik mijn auto geparkeerd had, waarna we samen naar Amsterdam zouden rijden.

Ik was zenuwachtig. We hadden nog niet gezoend en ik twijfelde totaal niet.
Op een of andere manier voelde dit zelfs goed. Ik wilde alleen maar bij hem zijn en hij bij mij.
We maakten grapjes over het feit dat we niet gaan zoenen en alleen maar wat samen gaan drinken en naar de film, maar zodra ik in zijn grijze cabrio was gestapt was ik verkocht en wist ik dat ik hem wilde zoenen.

“Zo, zo jij een Volvo? Dat had ik niet achter jou gezocht“, was mijn reactie en toverde daarmee die mooie lach op zijn gezicht. Hij was zenuwachtig zelfverzekerd en straalde dat ook uit. “We hebben dezelfde automerk”, was mijn tweede reactie en het ijs was gebroken.
Daar zat ik dan samen met mijn flirt in zijn grijze bolide en ik voelde me net een stoute prinses.
Dol gelukkig! Met ogen die hem de hele weg vast hielden.

Toen we in Amsterdam aankwamen, en de auto geparkeerd werd in de garage “geen idee dat we überhaupt de garage in waren gereden om te parkeren”, keek hij mij aan en als een magneet groeten onze lippen elkaar alsof ze dat nooit anders hadden gedaan. Het voelde goed. “Ik had al het vermoeden dat jij goed kan zoenen”, was zijn reactie. En we zoenden nog even verder, voordat we de auto uit stapten op weg naar een brasserie waar we even konden gaan lunchen.

Gek genoeg gedragen mensen zich bij een eerste date vaak ander als anders, maar bij hem voelde ik me op mijn gemak. Nu is het wel een aangepast gemak, want wie is er nu niet zenuwachtig bij een eerst date en wat is dat toch dat brood geserveerd wordt met mes en vork. Ik kan brood prima met een mes en vork eten hoor, maar in welk etiquette staat dat je een ellendige baguette met mes en vork moet verorberen.

Ondanks hebben we leuke gesprekken gehad over ons, ons leven en dromen.
Waarna we naar de film gingen die hij had uitgezocht.
Helaas hebben we daar niet echt veel van meegekregen gezien we het veel te druk hadden met elkaar.

We leken net een stel pubers. En dat is nu net het gevoel dat de meeste relaties gegeven moment gaan missen waardoor er uiteindelijk een van de twee partners of beide besluiten om zich ergens anders weer jong en ongeremd te gaan voelen. Niet te vergeten het herbeleven van genegenheid binnen een liefdevolle relatie.
In mij geval een ongeaccepteerde liefdevolle relatie.

Mijn flirt en ik voelden de onuitgesproken liefde bij elkaar en we genoten er met volle teugen van op onze eerste echte date waarvan dit de eerste was van een reeks.

Hoeveel mensen kunnen nog zeggen dat er nog sprake is van genegenheid binnen hun relatie?