Geschreven op 7 augustus 2012 – Ik was zomaar eventjes ‘bijna’ verliefd vermoed ik, lees mijn column en na het lezen vertel ik je wat er van gekomen is…

Vrijgezel zijn, wat wil je nog meer, je doet je eigen dingetje, je spreekt met maten af en drinkt regelmatig een aantal borrels met ze op welke dag van de week ook. Je wilt niet anders, je ontwikkelt zelfs een soort van afkeer tegen ‘de relatie’ en snapt al die zojuist ontstane koppeltjes om je heen totaal niet. Wat zien die mensen nou in een afbraak van je vrijheid, een persoon waarbij je een plicht tot verantwoording zal ontwikkelen over jouw reilen en zeilen. Bah! Waarom nou weer!? Vraag ik me telkens weer af.

Maar ook vrienden van mij werden door dit, ik noem het maar een virus, getroffen. Een dame/vrouw/meid kwam in hun leven op welke manier dan ook en redelijk vlot vonden ze het nodig om een aanzienlijk deel van de normaal zo geprezen vrije tijd op te doeken en deze te besteden aan het nieuwe partnertje in spé, met de nodige gevolgen van dien. (lees: samenwonen, auto kopen, op vakantie gaan, samen afwassen, etc. etc.)

Ondanks dat ik me bedrogen voelde, me belazert door mijn vrienden die qua vrije tijd, vreemd gingen en ervoor kozen om ook eens te kleffen, lief te doen en aan hun, laten we zeggen ‘volwassenheid of burgerlijkheid’ te werken, bleef ik vastberaden! Ik en een vriendin? De komende 4 jaar niet, ben je gek!? Ik geniet veel te veel van mijn doen en laten en de afwas die ik twee weken kan laten staan! Ik studeer in Amsterdam en werk als een aandachtsgeile kerel achter een bar waar zo’n beetje iedereen mij kent en me nog net niet uitkotst. Her en der leer ik nog altijd veel nieuwe mensen kennen en ik roep nog maar eens ‘ik ben er niet klaar voor, ik wil het niet en ik geniet teveel’!

BAM, PATS, FUCK! Hee, wat een leuke lange blonde griet in de kroeg! Heb haar vaker gezien maar eigenlijk nooit een knipoog of een andere avance op haar uitgeoefend. Hoe goed kent ze mij, zou ik niet worden afgewezen? Hmm.. Ik besluit gewoon impulsief even iets te zeggen…

Ze is mijn leeftijd, zullen haar bellen rinkelen? Is het er zo één die wanhopig op zoek is naar de vader van haar toekomstige kinderen? Ach, weetje… Laat ik bijdehand doen… “Rinkelen jouw bellen al?”

Een week of drie later, ik ben verbouwereerd, ontgoocheld, overdonderd… Vallende sterren kijken, inmiddels vijf flessen rode wijn verorberd, handjes in de lucht en niet bang voor bewegingen die totaal uit de maat zijn in Bloomingdale, gesprekken die je nog niet eens met je psycholoog zou voeren, boswandeling, briefje achterlaten voordat je de deur van haar huis achter je dichttrekt en ga zo maar door… Oh, trouwens… Ook het vermelden waard, ze geeft aan dat ze je knap vind, interessant, dat je haar nieuwsgierig maakt maar ook afstoot. Fuck, ik voel me goed!

Waar het op uitloopt? Geen flauw benul, maar dat vrijgezellen leventje wat ik zo ambieerde is met enorme stappen in waarde gedaald. Waar het op uitloopt? Geen flauw benul, maar dat relatieliefkozende wereldje wat ik zo verafschuwde ziet er ineens een stuk rooskleuriger uit.

Waar het schip zal stranden is dus nog niet geheel duidelijk, soms steekt er een forse wind op en duwt het ons duidelijk richting dat ene eiland. Soms neemt deze wind weer af en neemt de richting variabele vormen aan en dobbert de boot er een beetje tussenin. Ondanks dat, vaar ik nog met plezier op deze boot en wacht ik rustig af waar de wind ons naartoe brengt.

Misschien moet ik er maar eens goed over nadenken wat ik zal wensen bij de eerstvolgende vallende ster die ik zie….

(uiteindelijk is het schip nergens gestrand, de blonde dame in kwestie en ik zijn van het dobberende bootje gesprongen en zwommen ieder naar een ander eiland…)