Het blijft de hele tijd in mijn hoofd zitten. Het zinnetje die veel genoemd wordt in een Nederlandse film, een van de films die ik kan blijven kijken: “De Toscaanse bruiloft” (met dank aan Netflix) de zin luidt: Je trouwt niet om geluk te vinden, maar om geluk te delen. Het bleef zich herhalen in mijn hoofd. Waarom dan? Het gaat me niet zo zeer om het trouwen, hoewel de film mooi is, (we weten allemaal dat er in huwelijken niet altijd eeuwig geluk is) het gaat me hier vooral om het geluk delen. In hoeveel aspecten is dit, kan dit? Of is dit al een feit? Een wens, een verwachting.. noem maar op.

Je deelt niet om geluk te vinden, maar om geluk te delen

Je brengt tijd samen door, niet om geluk te vinden, maar om geluk te delen

Je hebt een relatie, niet om geluk te vinden, maar om geluk te delen

Je lacht samen, niet om geluk te vinden, maar om geluk te delen

Je hebt vriend(in)en, niet om geluk te vinden, maar om geluk te delen

Je bakt een taart, kookt een recept, niet slechts omdat het lekker is, maar om het ingrediënt. Dát ene ingrediënt; geluk. Om geluk te delen

In goede en slechte tijden.. kun je dat gedeelde geluk nog voelen, nog delen. En nee, dan voelt dat niet altijd zo. Maar het geluk op dat moment, in die tijden, is dan dat je omringd bent door hen die met je zijn. Een hand, een knuffel, een aanwezigheid, is delen. Uiteindelijk hoop en ben je dan weer opweg naar geluk.

Niet om geluk te vinden! Maar om geluk te delen..

(Of zoals de foto hieronder.. een unieke uitkomst uit een slagroom spuitbus.. het klavertje vier!.. 😉 )