Veel ‘grootheden’ hadden (en hebben) het genoegen om te worden geïnterviewd door de eeuwig aimabele, nooit zelfingenomen Ivo.

Al meer dan 30 jaar krijgt deze man bijna iedereen voor de camera.

Wereldsterren weten het: als Ivo tegenover je zit dan heb je het gemaakt. Dan kun je met pensioen.

Hij zal wel een mega netwerk hebben; of zal hij een envelopje cash extra meenemen?

Nee, het is gewoon zijn altijd aanwezig charisma. Je wordt voor de TV weggeblazen als Ivo aan het woord is. Wat een fantastische, talentvolle, intelligente doch immer bescheiden man. En hij spreekt 18 talen vloeiend!

Met zijn geweldig voorkomen. Zijn karakteristieke lippen boven een stevige kaaklijn.

Zijn dieper wordende grijzende scheiding in zijn haar. Hij heeft dezelfde kapper als Donald Trump. Het haar wordt van de meest onverwachte kanten omhoog geföhnd tot het naar Ivo’s maatstaven ‘geweldig’ zit.

Met zijn prettig, rustig stemgeluid. Een geluidsgolf die vriendelijk kabbelend de huiskamer in dwarrelt. Die man kan zo mooi vertellen. En het gekke is: je gelooft hem ook altijd.

Alle gasten in zijn show hebben altijd alle moeilijkheden en shit in het leven overleefd en staan nu helemaal zen en happy de peppie in het leven.

Er is nooit eens een superster die vroeger alles goed deed; en die nu verrot aan de dope zit. Of een kruipende ex-beroemdheid met alcoholverslaving die neerslachtig aan de paddenstoelen zit.

Nooit eens een verlopen diva die na een mislukte facelift, liposuctie of een teveel aan botox al scheldend de deur openmaakt.

Met zijn mooie filmpjes en lyrische muziek. Volgens mij is het Ivo himself die achter de vleugel of synthesizer zit. Met het tongetje tussen de lippen.

Mooie klanken bij al die ‘sterren’ met zwembaden, sauna’s, jacuzzi’s. Villa’s met Romeinse pilaren.

Als je naar de TV show kijkt heb je altijd het gevoel dat je eigen leven een grote mislukking is.

Met zijn veilige vragen. Ivo neemt ook altijd een dode kip mee naar elk interview. Zoveel veren stopt hij op plekken waar de zon nooit schijnt.

Je zal maar eens een vraag stellen die niet lekker valt…

‘Daar gaat mijn netwerk’, zal Ivootje denken.

Ik ben zelf zwaar Ivo-fan. Ik heb geweldige foto’s van de TV show aan de muur hangen en ik heb papieren memoblokken met het TROS logo erop in de woonkamer staan.

Ik heb alle TV shows op video of DVD. Ik wil geen enkele seconde missen van deze nu al legendarische grootste Nederlander in Televisieland.