Ik heb persoonlijk en met name op mijn hyvespagina een hekel aan glitterplaatjes. nee, voor mij geen voorgedrukte paginavullers met dat ik een fijne maandag moet hebben. Maar zeker weten absoluut geen damesfiguurtjes met glitterbikinietjes aan. Ik ben niet in touch met mijn inner trucker of automonteur. Misschien heb ik een poezieplaatjestrauma maar ik vind het fout genoeg om de virtueele vriendschap eraan te geven als ik ze na verzoek nog steeds krijg opgestuurd. Ik krijg ze overigens meestal van mannen die ik niet ken toegestuurd. Dus ik heb mij page gepimpt speciaal voor de heren: geen glitterplaatjes tussen mn gekriebel.

Ik wil ook geen fwd:fwd:fwd mail ontvangen met een paginalange rij adressen van alle mensen die dat al aan elkaar gestuurd hebben in de afgelopen weken met daarin alle soorten dreigementen aan ongeluk als ik de liefde of geluksberichten niet minstens aan iedereen terugstuur. Zoveel hou ik kennelijk toch niet van iedereen.

Waar ik natuurlijk haast niks van kan zeggen zijn de viruswaarschuwingen en opsporingsberichten. Die zijn altijd goedbedoeld en meestal heel oud en onwaar, maar dat kan je niet weten als je eens in de week of nog minder vaak op internet verkeert.

Waar ik me ook erg aan stoor is overduidelijke volwassen content op openbare paginas. Ik vind voor mijzelf als natuurfilmkijkende vrouw al dat er een overschot aan volstrekt nutteloos bloot in de media is. Ik wil zelf kunnen kiezen voor blote niksies als ik in de stemming ben ervoor. Maar ik vind dat dat zeker geldt voor de hyvende kindertjes die nietsvermoedend op de pagina van een zekere mevrouw Selina kunnen terechtkomen met een klikje hier en daar. Vervolgens kijken zij ineens recht in het kruis van deze prachtige dame. Niet ok.

Ik weet ook wel dat mensen in beginsel vunzerds zijn en het moet kunnen. Maar wel met een deur ertussen. Daar is de klink voor bedacht toch zeker: of je m openen wilt of niet.

Op internet stikt het van de sites waar je als rechtgeaarde en zelfs als ontaarde viezerik op alle manieren aan je gerief kunt komen. Dat zou voldoende moeten zijn. En als het perse op hyves moet, waarom dan niet een besloten groeps hyve. Scherm je page af zogauw je je privegedeeltes in beeld wilt brengen, creeer een heel nieuw netwerk: vunzigheden.hyves.nl maar doe niet alles open en bloot op je niet afgeschermde hyvespagina.

Laat ons kiezen of we die kans willen lopen om je ingewanden en ander lekkers te bekijken. Voor kinderen geldt dat ze vaak niet begrijpen onder welke eufemistische termen dit voyeurisme plaatsvind en die lopen gewoon overal op in. Dat kan toch niet de bedoeling zijn van de dames die het kennelijk veel te warm hadden tijdens sommige fotoshoots.