Messi is veel meer dan een voetballer. Hij heeft ervoor gezorgd dat de spanning uit het spelletje is gehaald, want zijn team zal altijd overwinnen. Messi is voor de fans een god.

Die God is me er eentje.

Als ik de boeken mag geloven, heeft hij alles voor zijn rekening genomen om mij te laten bestaan. Hij heeft schijnbaar een ongekend brein als het gaat om bedenken, verzinnen, creëren en laten ontstaan.

En schijnbaar heeft een ieder die in een God gelooft, de behoefte om dit te beleven met andere mensen die ook in een God geloven. En geven daar op de eigen manier, op gehele eigen wijze invulling en uiting aan. Al dan niet ondersteund door symbolen, kleuren en liederen. En soms ook met goddelijk bijpassend vocht of wilde planten.

 

Zo reed ik langs het Gelredome in Arnhem om uit het niets vol in de remmen te gaan. Politie meneren op motorfietsen, flitsende borden en een enorme rij auto’s voor, achter en naast mij. Wat een welkom, wat een welkom.

Stukje bij beetje kreeg ik de boodschap! Een dag waarop er 25000 gelijkgestemden bezit hadden genomen van de Arnhemse voetbaltempel.

Ik kijk eens om me heen. Zie meiskes met tut brilletjes en half lange rokken over de nabij gelegen fietspaden slenteren. Gezellig kletsen met andere “rugzakken” die ook op weg zijn naar de gehuurde kribbe.

Zie auto’s met visjes achterop, een tekst dat Jezus ook van mij schijnt te houden en een houten Kruis wat uit een cabrio steekt.

Volgens mij valt heel Nederland over een gekkie Iman die schijnbaar komt, en vergeet men dat een groot deel van bijvoorbeeld de Rabbijnen ook van verre zijn gekomen om zich hier definitief te vestigen. Een ook bij die laatste groep zijn er heel veel gekkies.

Dus heb ik vanavond maar een brief op de post gedaan richting de wolken.

 

 

Van: de Pluis, op Aarde

Aan: De God, die ik niet kon google. Excuus.

                                                                           Uut de Achterhoek.

 

Beste God,

Laat om te beginnen u bedanken voor alles wat u tot nu toe gedaan heeft. Klasse, ik zou het niet beter gedaan hebben. Wel anders.

Maar eerlijk is eerlijk. Schijnbaar bent u, toen u met pensioen ging, vergeten dat de overdracht van uw werkzaamheden heel belangrijk was.

Ik bedoel: u had een baard en nu valt iedereen over het feit dat vele van uw Payrollers ook een baard hebben. Foutje, zou ik zeggen.

Als de EO een dagje God organiseert dan is dit goed, en als een ander clubje dat wil doen denken alle afvalligen dat ze over de kling gejaagd worden. Ook een foutje, nietwaar?

Volgens mij had u iets met water en andere volkeren? En nu komen anderen volkeren over het water op zoek naar het andere, en worden ze persoon non grata genoemd. Inderdaad, hartstikke fout!

Om maar niet te spreken over het feit dat ook ik, als dierenliefhebber, een schaap en ezel in mijn kribbe wil hebben. Maar het niet mag van de Woningcorporatie. Niet leuk God. Een beetje eigen regeltjes maken. Vindt ik echt niet leuk.

 

Dus ik zou zeggen beste God. Tijd om effe op aarde te landen en een paar dingen recht te zetten. Het is tijd, de hoogste tijd.

 

De Pluis

PS; als u toch hier bent, wilt u dan tegen de jongeman zeggen die met vol geblowde hersens schreeuwde dat God de waarheid is, dit niet meer tegen mij te doen. Joop de Beagle gaat namelijk over de rooie en zal ik, met volle overtuiging, het volgend jaar uitstappen om uw volgeling middels het zijraampje naar buiten te trekken. Inderdaad, ik haat geweld en hou van Joop. Tja dierenliefde, daar weten u en ik alles van, nietwaar? Mazzel.

Bellen kan altijd………….