Goed man.

Gisterenavond rond een uur of half tien. Hondjes uitgelaten, de berg afwas iets naar links gezet zodat het uit mijn zicht staat en kijk in de ijskast waar het lichtje eenzaam brand. Verdomme, vergeten boodschappen te doen.

Gelukkig heb ik nog een pakje vloei, een fles limonadesiroop en een zak Hondenvoer. Let the evening begin.

Waar is de afstandsbediening? Maar natuurlijk, onder de kont van Joop die op de bank ligt te snurken. Hebbes, en Ome Joop geeft mij een blik waar de Hondenfluisteraar een avondje mee kan vullen.

Ik draai mijn piraatje en druk op een toets.

Griekenland. Het land vol geschiedenis en veel zon. Het land waar de mensen besluiten om uit het leven te stappen, de zorg gehalveerd is, bootjes met vluchtelingen de vakantie eilanden bestormen en menigeen simpelweg verrekt van de honger.

Leuk om lid te zijn van de Eu.

Nee, dan gaat het hier een stuk beter.

De SVB is een klerezooi waardoor hulpverleners en hun cliënten vast lopen. De politie reorganisatie koste al miljoenen en je krijgt er niets voor terug, dus gaat het een tandje terug met 1500 man teveel zonder cao. De Belastingdienst komt om in zijn eigen papieren chaos en in Groningen blijven de boerderijtjes spontaan in elkaar storten. Sommige medicijnen zijn te duur, dus die worden niet meer verstrekt en gaan mensen onnodig dood, de ING trapt er een paar honderd man uit om het toch al onzichtbare betalingsverkeer, helemaal aan het menselijk oog te onttrekken. Om af te sluiten met Bestuurders die toch weer hun zakken kunnen vullen door een klein gaatje in de wet met in hun kielzog een aantal motorclubs die dit ook doen, maar wat schijnbaar anders is. Los van de werkeloosheid die ongekend hoog is en voorlopig ook zo blijft.

Leuk om lid te zijn van de Eu.

Ander toetsje indrukken.

Hé Mark op televisie. We moeten niet zo zeuren. Niet eisen maar gewoon ondergaan, dit is het beste en zo hoort het ook. Nee, als hij strafwerk kreeg was het meestal onterecht. Gedverdemme, griezel. Typje van lekker klikken en de rest kan stikken. Je kunt er wel Minister President mee worden, dat wel!

Nog een toetsje…

Umberto Tan. Over grote mensen die gepest worden en niet het lef hebben om de pester aan te spreken en of simpelweg bij de kopieermachine vol op hun snuit te meppen. Ze worden er zo onzeker van? Met de Heer Asscher aan tafel die zegt dat we normaal moeten doen tegen elkaar, dan komt het allemaal goed. Zeker, maar als je spontaan in jouw kruis gegrepen wordt, je bereden wordt door een Management hengst en of de godganselijke dag bestookt wordt met geile Leidinggevende app’s dan is de zin: doe effe normaal, echt te weinig. Een knietje doet wonderen. Nog even en de zin: je hebt het vast uitgelokt, ligt al op de loer. Tijd voor een projectje!

 

 

Mijn vader is uitbehandeld. De diagnose is slecht en de familievriendschap is groot. Ik bel naar de Gemeente Arnhem. Om na 6 pogingen iemand te spreken, en te horen dat opa’s postcode niet bekend is. Tuut, tuut, tuut. En als eindelijk de afspraak staat voor een keukentafelgesprek, en opa heeft helemaal geen keukentafel, zegt de Gemeente dame dat ze eigenlijk verantwoordelijk is voor een andere woonwijk, maar dat de mail verkeerd doorgestuurd is. Maar ze zal het allemaal doorgeven aan het juiste wijkteam. Zeker…..Opa zit erbij en kijkt er naar. Opa heeft een stevig Grieks gevoel, dat kan niet anders

 

Nee, Alex heeft het beter. Die is lekker in de States een beetje aan het keuvelen met de President aldaar. Happie doen, beetje kletsen en zwaaien, met in z’n achterhoofd de prikkeling om normaal te doen want anders hebben de rooien van de Wereld draait door weer een filmpje klaar. Zeg Barack, vriend kun jij de grootverdiener van de PvdA, die van Nieuwskerk, effe tappen. Eens luisteren of we hem een oor aan kunnen naaien. Neem ik wat van die Moslim boefjes mee naar huis. Doet mark wel, die is als de dood voor me. Ik zie je app wel verschijnen. Thanks brother, boks!

Leve de EU! En nog een Gedver, wat vanaf nu ook een Grieks woord is.

 

De Pluis