Okee, ik zal nu maar stoppen met het melodramatische gedoe en ga de leuke kanten van het leven maar eens volop belichten. De leuke, lieve, grappige, soms wat “idiote” kant van Zeelandgirl. Aangezien ik alweer 1,5 jaar single ben ik zeg bewust niet “Happy Single”, want daar krijg ik kriebels van en niet van genot kan ik er erbij verklappen. Dat Happy Single ding, iets, dat bestaat gewoon niet, de mens is niet op deze aardbol gezet om alleen te blijven, dat zou ook niet kunnen, want dan planten we ons gewoon niet voort. Want van de onenigthstands, daar wordt een mens ook niet gelukkiger van. Weet ik niet uit ervaring, want dat heb ik nog nooit gedaan en ben ik ook niet van plan om te gaan doen. Maar dat ” Happy Single” dat bestaat gewoon simpelweg niet, stop daar gewoon mee, niet meer doen, kappen! “Oh ik ben zo Happy Single”, vandaar dat de datingsites als paddenstoelen uit de grond groeien, omdat we met z’n allen zo “Happy Single” zijn zeker, hou toch op. Gewoon niet doen, is jezelf simpelweg gewoon voor de gek houden. Deze twee woorden dus vanaf nu niet meer achter elkaar gebruiken, dit geldt ook voor mijn grote vriend Mark Rutte met zijn “Ik heb een grote vriendenkring”, Mark stop daarmee, niet meer doen, niet meer zeggen. Zeg gewoon dat je zo langzamerhand wel eens hunkert en verlangt naar een mooie blonde stoot, die je alle hoeken van de kamer wil laten zien. Is helemaal niet erg, hebben wij, niet altijd even “Happy Singles”, gewoon allemaal wel eens last van. Dan stel je jezelf kwetsbaar op, en dat toont weer kracht.

In ieder geval ben ik single. En single zijn heeft zijn voordelen, maar zoals Cruijff al zie:”Ieder voordeel heb zijn nadeel”. Happy of niet, soms zijn we gewoon niet happy en willen we simpelweg liefhebben, wederzijds.

Recent zat ik met een vriendin op een Middelburgs terrasje. Die vriendin zit een beetje in hetzelfde schuitje als mijn eigen persoontje. We zijn dan ook een beetje elkaars soulmates, zij doet alles een jaar later dan ik. Er is sprake van een “delay” van haar kant. Maar ik mag haar graag en ik ken haar alweer zo’n 15 jaar of langer. We waren samen zwanger, samen met de kinderen babyzwemmen gedaan, samen spinning gedaan, samen gescheiden (zij met een delay van een jaar!), samen een nieuwe relatie en ook weer samen een relatiebreuk(en ja hoor, zij weer met een delay van een jaar!). Dit schept een band, zullen we maar zeggen.

We realiseerden ons dat we eigenlijk geen eisenpakket hebben voor onze toekomstige partners, maar een lijstje met wat we niet (meer) willen. Onze eindconclusie van de avond, die nacht werd, was dan ook dat we misschien te zelfstandig, te onafhankelijk en te vrijdenkend zijn. We willen aan de ene kant wel, maar aan de andere kant toch ook weer niet. Nu is dat wel een beetje een “vrouwending”. Als ik zeg “Wispelturig”, dan knikt waarschijnlijk de halve Nederlandse mannelijk bevolking herkenbaar JA. Met een diepe zucht erachter aan. Iemand die zeker JA knikt, maar niet zal zuchten, is mijn baas. Die bekend heeft dat hij me toch wel een beetje een wisselvallig karakter vindt hebben, en me na bijna 2 jaar intensief samenwerken, nu een beetje begint te kennen. Terwijl ik hem van binnen en buiten ken, als mijn broekzak! Maar dat weet hij niet, dat ik dat weet, wil ik graag zo houden. Maar mijn respect is groot voor deze man van de “groei en bloei” theorie. Lieve collega’s, ik weet dat jullie nu heel diep gaan zuchten en dit niet meer kunnen aanhoren, vandaar dat ik het nog even een opfrisser wil geven: “groei en bloei”. En ik zal nog even schakelen, zodat we pro-actief kunnen anticiperen en input kunnen geven, dan zijn er natuurlijk de feedback momenten, zodat we met z’n allen lekker kunnen GROEIEN. En ik ben dan ook erg blij dat ik dit met jullie heb mogen delen…….

Waar was ik, ohhh ja… Terrasje Middelburg, soulmates. Ik ben weer bij. Wij zijn gewoon twee leuke, spontane, goeduitziende, zelfstandige, intelligente powerbabes met humor en met een enorme zelfkennis en zelfspot (tenminste ik dan, die van haar zal waarschijnlijk met een delay van een jaar ook wel ontwikkeld zijn!). Dus Carpe Diem! is onze lijfspreuk en je weet maar nooit wat je zomer tegenkomt, hangend aan je liaan in de “Jungle of Life”

 

Stem op deze column!