Aangezien het hele land in rep en roer is over het “zwartepieten” gezeik wil ik het graag over een andere boeg gooien. Heeft u al nagedacht over Kerst?
Hoe gaan we de boom dit jaar “inrichten”? want laten we eerlijk zijn, het optuigen van de kerstboom is net zulk secuur werk als het inrichten van je huis, je moet er toch een maand naar kijken niet waar!
En dan the next big question: wat en waar eten we? Ik zal u zeggen, ik was de verplichtingen een beetje zat! elk jaar weet ik in december al waar ik volgend jaar december ben, en met wie ik dan ben.
Sinds de scheiding van mijn ouders zo’n zes jaar geleden werd het helemaal zo een beladen dingetje. Het ene jaar naar schoonouders en vader en het andere jaar naar schoonouders en moeder. Maar het jaar van vader moet ik nog wel ontbijten bij moeder en vice versa want anders is het niet eerlijk…. ik heb dus gezegd: IK KAP ERMEE!

Sinds februari 2012 ben ik trotse moeder van mijn dochtertje Louisa  en heb ik besloten het lekker met mijn eigen gezinnetje te vieren zonder enige verplichting what so ever… en ik moet zeggen, ik voel de rust nu al!
Maar goed, dan is de volgende vraag wat ga ik nou maken met kerst? normaal wordt deze beslissing voor mij gemaakt door de persoon waar ik aan de kerst tafel schuif… HELP!!!

Nou ja, het belangrijkste is dat we het gezellig hebben toch?

Mijn boom…tja… wat doen we met de boom dit jaar…?

Ik denk dat ik onze 2 meter hoge boom van zolder trek en hem weer gezellig rood met zilver maak. gezellig met mijn kleine beertjes en gezellige letters. want mensen kerst is de gezelligste tijd van het jaar! gezellig lichtjes, gezellig openhaardje aan, gezellig wijntje(s) drinken en gezellig ongedwongen eten en plezier maken!

Ik zeg laat iedereen die zich druk wil maken om zwarte piet dat lekker doen, ik ga alvast genieten van mijn kerst ideeën!

Tamar