1.7.2016. Met veel bombarie wordt het huis der klokkenluiders geopend. Motor achter dit geheel, Ronald van Raak van de SP. Iedereen kon misstanden melden in zijn of haar werksituatie. 14.12.2017, de klokken zijn al weer opgeborgen. Meneer van Raak is dus de filosoof van de lariekoek, 2017. Van harte, jongeman.

Een prima instap momentje voor de nieuwe bazin van de SP, Koningin op de rode troon. Dochter van de bende van Oss, die af en toe een Slagter van Max te grazen neemt onder de noemer: geen eenzaamheid onder de ouderen! Leve de SP!

Wat is er aan de hand? Simpel, de politica potestas is zodanig ingericht dat een publiekelijk weerwoord niet geaccepteerd wordt. Men houdt kritiek binnenskamers, op straffe van totale isolatie.

Dus luiders van weleer, Schaap, Buitenen, Bos en Spijkers – heel veel plezier tijdens het doodgaan, ergens langs een snelweg. Wij zijn u al vergeten! Sterker nog: wij moeten u vergeten!

Vanaf nu dames en heren die het diploma hypotheek werknemer van het jaar hebben, let op: mondjes dicht en snaveltjes toe.

Oké, we hebben nog de clan aan ombudsmannetjes en vrouwtjes waar niemand naar luistert, maar het kan. En, Hengelose Tjibbe Joustra! Onderzoekraad en Veiligheid, en maat van Oranje-Pieter. Expert in het veel geld uitgeven tijdens het inrichten van zijn kantoor. Die zoekt elke misstand uit, schrijft rapporten, zet uw naam erin en klaar! Maar ook hiervoor geldt: het kan!

Het spijt mij beste luiders, u bent vanaf vandaag officieel een Dutch Paria. Zorg wel voor een postadres, anders kunt u zelfs fluiten naar een uitkering.

Mag ik u enkele suggesties aanreiken: richt een wietplantage in. Liefst in het Noorden van het land, want ik zie elke zaterdagavond op televisie dat het loont, en spannend is. Wellicht hebben we binnenkort een Pechtold-rokertje, dus wie weet?

Vrijwillige euthanasie? U moet dan wel rekening houden met een wachtlijst, omdat naar het schijnt hele groepen erg benieuwd zijn naar het hiernamaals.

Of u besluit tegen wil en dank, homoseksueel te worden of om iemand op televisie helemaal verrot te schelden. Zijn kijkcijfer kanonnen hoor ik net. En het schuift zo lekker!

Ik zou zeggen: nergens meer aankloppen die tijd is geweest. Buigen helpt niet, en recht op blijven staan in een achteraf caravannetje lijkt mij Gods onmogelijk! Het gaat u goed, en heel veel sterkte met de keuze! U was, maar niet voor de Pluis!