Ik heb mezelf een tijd geleden aangemeld bij een website groepje die zich bezig houden met de Chinese filosofie. Die ik lees, er vervolgens geen bal van begrijp maar de tekeningen schitterend vindt. Evenals de filmpjes die mee gestuurd worden over allerlei sporten. En wat ik wel begrijp is, dat 2018 het jaar van de hond is.

Nu is bij mij altijd het jaar van de hond, om de eenvoudige reden dat ik een groot deel van mijn leven 1, 2 of 3 honden heb. Dus hondenharen, af en toe een drolletje in de gang als ze ouder worden en op gezette tijden tegen de voordeur van de buren aan plassen ( de honden bedoel ik) hoort er allemaal bij.

Wat ik ook begrijp is, dat 2018 het jaar van de leiderschap en saamhorigheid is.

Nu weet u inmiddels dat ik mijn best doe om de Chinese filosofie te begrijpen, maar gezien de verkiezingsuitslag ben ik een beetje van het pad af. Groen links is de nieuwe machthebber geworden, dankzij U!

Een clubje met een schudkleur en in 1989 is ontstaan uit de samenwerking van een aantal partijen, die vandaag de dag een arrestatieteam op bezoek zouden krijgen. En onze nationale doemdenkster, Beatrice de Graaf, kwijl in haar mondhoeken zou krijgen als ze er van hoort. los van de opkomende erotische gevoelens.

Pacifistische Socialistische Partij (PSP), Communistische Partij (CPN), Politieke Partij Radicalen (PPR) en de Evangelische Volks Partij (EVP), bundelden hun filosofie voor een betere wereld. Lekker dan?

Zo wilde de PSP de afschaffing van strafbaarstelling pedofilie en kreeg de CPN zijn centjes uit het toen ook al, fel bekritiseerde Rusland. Ene Sam Pormes gezellig een training volgde bij Palestijnse terroristen en een zekere Paul Rosemuller, lid was van een ander clubje met de heldhaftige naam: Groep marxisten Leninisten, afkort de GML. Gelukkig heeft hij nu, alleen nog wat graaibanen als toezichthouder en in het Onderwijs. Het geeft een goed en rustig gevoel merk ik!

Dit is de club van onze nieuwe leiders, maar goed het mag. Trouwens, Ik moet weer een VOG aanvragen voor een volgende opdracht maar dit terzijde.

Het jaar van de hond. Voor mij ligt een 16 jarige Fox de slapen met af een toe een bil-windje ter afwisseling, en onder de stoel zijn zuster met de kleur die BIJ1 trots zou maken.

Ja ja, het jaar van het nieuwe leiderschap. Moet ik bang zijn voor DENK, de PVV, Forum voor Democratie of e.o.a. lokale roeptoeter? Nee, ik maak me meer zorgen over hen die een verborgen boodschap hebben in hun denken en spreken.

Opgerolde mouwen, retoriek en een vuist omhoog. Groen staat voor eng, griezelig, misbruik en een eeuwige glimlach. Groen staat voor doorgaan en doorrijden zonder te kijken. Want het moet, kan en mag!