Echt waar, het moet niet gekker worden…

Zo zat ik net nog aan mijn eerste bak koffie met mijn ogen half open, nog niet wakker en met pijn in mijn lijf. Nu zit ik al aan mijn tweede bak leut en… heb ik al boodschappen gedaan. Het moet echt niet gekker worden, ik lijk wel actief vandaag!

Waarschijnlijk verkeert de rest van Nederland niet in zo’n euforische stemming na het doen van de boodschappen op een ochtend na een eerste bak koffie, maar voor mij is het heel wat. Zeker nadat ik vandaag super vermoeid wakker werd, alsof het weer bedtijd was… Maar ook met behoorlijke pijn in mijn lijf te danken aan fibromyalgie. Voor wie gelukkigerwijs geen kennis heeft genomen aan deze exotisch genaamde aandoening, zeg ik er in het kort over dat het ook wel weke delen reuma genoemd wordt. Hierbij heb je pijn in je spieren alsof je een behoorlijke griep hebt. Voor diegene die nooit een echte griep hebben gehad (mazzelaars!) komt het ook wel ietwat overeen met doodordinaire spierpijn die maar niet over lijkt te gaan. Maar, ja er is een maar, deze fibro gaat ook nog eens gepaard met vermoeidheid en een spastische darm in mijn geval. Kortom, drie voor de prijs van één.

Eigenlijk was het niet mijn bedoeling zo negatief te gaan schrijven, maar wat er uit moet moet er uit. Ook die euforie van mijn gang naar de winkel om zoals een goede huisvrouw betaamt boodschappen in de ochtend te gaan doen. Alle drukte voor zijnde heb ik mij een weg gebaand door alle gangpaden en voordat ik het wist zat ik alweer thuis aan mijn tweede bak koffie. Het beste is het, volgens mij, om eerst de dingen te doen waar je tegen op ziet om vervolgens je dag zo in te gaan richten zoals je eigenlijk zou willen. Inrichten met leuke dingen zoals schrijven en bijenwassen. Dit geschreven hebbende hoor ik een vraag bij je opkomen… Bijenwassen? Wat is dat nou weer???

Ik noem het vaak bijenwassen maar de officiële benaming voor deze actie is Encaustic Art. Hierbij verwarm je gekleurde bijenwasblokjes door middel van bijvoorbeeld een strijkbout om deze vervolgens over speciaal papier te strijken waarbij de meest mooie creaties ontstaan. In de tekeningen die ontstaan kun je vervolgens naar gelieve wegdromen en fantaseren. (ik wilde een voorbeeld invoegen, maar aangezien ik hier nog zo groen als een groen blaadje ben is mij dit helaas niet gelukt…)

Nu, vraag ik me af of mijn dag nog gekker gaat worden als dat deze begonnen is. Zou het me zomaar gebeuren dat ik ook nog aan de poets sla? De koelkast kan ook wel een schoonmaakbeurt gebruiken, maar telkens stel ik dit met een flauwe smoes uit. Nadat ik dit geschreven heb vrees ik dat ik de stofdoek en stofzuiger toch maar weer eens te voorschijn ga halen en mijn pijnlijke lijf nog iets meer ga plagen. Tja, soms moet je je over dingen heen zetten en jezelf versteld doen staan met je eigen kunnen, pijn of geen pijn.

Ik wens mezelf vandaag veel succes en sterkte… You go girl!!!

Inmiddels, na de kamer een poetsbeurt te hebben gegeven is mijn euforische toestand verdwenen en heeft plaats gemaakt voor tranen. Het moet nu inderdaad niet nog gekker gaan worden, want mijn lichaam kan het niet meer aan. Genoeg is genoeg, dus tot zover mijn huisvrouwen avontuur en vanaf hier niet verder. Nu is het de beurt aan mijn schrijver en mijn bijenwasser, maar of hiervan veel gaat komen kan ik niet met zekerheid zeggen. Want wanneer de pijn en de tranen de overhand gaan nemen is het op zijn zachtst gezegd, niet meer leuk. Mijn dag is gek genoeg begonnen (hahaha, leuke woordspeling!) en we zien wel wat het me verder gaat brengen…