Weer was een avond gevuld geweest met vreten van alles wat maar los en vast zit en werd kotsmisselijk de hand gelegd op de pot Penotti. Lichtelijk groen uitgeslagen begroette ik mijn man, wiens wellicht voor de hand liggende vraag was, wat ik allemaal had gegeten. Daar kon ik alleen maar op antwoorden, WAT NIET? De maat was vol op het moment dat onze buiken samen een geanimeerd gesprek aangingen middels bewegende rolletjes.Tijd voor een snel dieetje!
Het verwachte chagrijn bleef uit en was vast te wijten aan de honger waardoor we in een soort van high verkeerden. Na al dat afzien en nog altijd geen gram minder te wegen was het zwembad bezoek met dochterlief ook niet bevorderlijk voor mijn doorzettingsvermogen. Natuurlijk is het ook waanzin om lichtgevend wit, in bikini te stappen. Zwemband included. Om dan maar een figuur corrigerend badpak te bestellen, vond ik psychisch ook enigszins onverantwoord. Kortom tijd voor een ander dieetje. Vraag was welke….
Als door het lot bepaald las ik een bijzonder artikel. Dit in Je- hebt zelf -de controle- dieet is helemaal op mijn, al direct Doutzen-to-be lijf, geschreven. Geen moeilijk recept met 3 rode bieten, geen rekenmachine om calorieën te tellen en geen nacht meer wakker liggen van de honger. Toch heb ik mijn twijfels bij dit dieet, tenslotte sta ik niet bekend om een ruggengraat als het op koekjes aankomt. Ook heb ik genoeg zelfkennis om te weten dat keuzes maken niet tot mijn kwaliteiten behoort.
Maar denk er eens over na. Waarom zou je in godsnaam een zak drop leeg eten als je dit niet lekker vindt? Dat is op zich nog niet dramatisch, ware het niet dat je daarna ook nog los gaat met een zak chips. Heb je je werkelijk ooit euforisch gevoeld bij het bereiken van de bodem van zo’n zak? Of jezelf ongeremd storten op een pak droge Maria biscuitjes. Is dit nu echt wat je wilt? Is dit het summum waar je dat extra rolletje voor over hebt? Zou je niet liever kwaliteit boven kwantiteit verkiezen? Stel je voor, een familiepak koetjes repen of 1 overheerlijke handgemaakte Belgische bonbon gevuld met de beste praline ter wereld…..
Ach het principe moge duidelijk zijn. Het gaat om bewust zijn van wat je eet en dat je NEE durft te zeggen. Dus ik zeg voortaan gewoon NEE tegen alles wat los en vast zit. Als ik wil zeg ik gewoon JA! En al is het nu Nee en over 5 minuten volmondig Ja, het belangrijkste is: IK bepaal! Voor mij kan deze uitdaging alleen maar eindigen in een win-win situatie. Een slank lijf, inclusief ruggengraat waar bewust voor gekozen is. Geloof dat deze het nu echt gaat worden….